Isprobali smo jako fine novosti koje vas ovog proljeća čekaju u Takenoku

takenoko-novi-menu-3

Takenoko je svakako jedan od mnogima najdražih zagrebačkih restorana. Šetnja pored atraktivne lokacije u Masarykovoj 22 u doba ručka ili večere otkrit će prepune stolove gostiju koji uživaju u japanskoj fusion kuhinji – i stalno se na istu adresu vraćaju.

Maguro yukhoe - tuna tartar s kruškom, indijskim oraščićima, prepeličjim jajem i sezamovim uljem

Maguro yukhoe – tuna tartar s kruškom, indijskim oraščićima, prepeličjim jajem i sezamovim uljem

S dolaskom proljeća i sve toplijih dana, menu u Takenoku osvježen je novim jelima, s prizvukom sezonskog, laganog i nevjerojatno ukusnog. Za njegov su nastanak bili zaduženi renomirani tim chefova Motochiko Mochizuki, Mario Starman, Mario Obrovcac i Nenad Stošić, a glavna nit vodilja prilikom osmišljavanja jela, koja će bez sumnje osvojiti nepca gostiju, bila je originalnost i spajanje naizgled nespojivog.

Jakobove kapice s touileom od sipe, kokosovim mlijekom, black tiger kozicama i prahom cikle

Jakobove kapice s touileom od sipe, kokosovim mlijekom, black tiger kozicama i prahom cikle

Proljetni Takenoko menu pršti bojama i okusima

Naravno da ovom zovu proljeća nismo mogli odoljeti te smo se odmah odazvali pozivu da isprobamo novosti na meniju. Dočekalo nas je pet jela, sve jedno finije od drugog, a podjednako će razveseliti ljubitelje mesnih i ribljih delicija.

Kao hladno predjelo degustirali smo Maguro yukhoe – tuna tartar koji je na stol donio interesantan spoj tune, kruške, tosta, indijskog oraščića i sezamovog ulja. Slijedile su  prefine jakobove kapice s touileom od sipe, kokosovim mlijekom, black tiger kozicama i prahom cikle, a od ribljih jela isprobali smo i file zubaca, laganu kombinaciju koja se služi sa tortellinima od rakovice, svježim kamenicama i škampima, sjajno povezanih miomirisnim umakom od bijelog vina i ulja peršina.

File zubaca s tortellinima od rakovice, svježim kamenicama i škampima, umakom od bijelog vina i ulja peršina

File zubaca s tortellinima od rakovice, svježim kamenicama i škampima, umakom od bijelog vina i ulja peršina

Oni koji više preferiraju jača, mesna jela, bit će oduševljeni biftekom. Najmekši i najsočniji komad mesa mariniran je u čak 5 različitih začina, poslužen s vrhunskom torchon guščjom jetrom, gelom od cikle, prahom od crnog luka i bogatim francuskim smeđim umakom bordolaise. Degustacija je završila vrlo zanimljivim prženim janjećim riletteom na pilećem parfeu s pireom od graška i tamnim umakom od mente.

Biftek s torchon guščjom jetrom, gelom od cikle, prahom od crnog luka i umakom bordolaise

Biftek s torchon guščjom jetrom, gelom od cikle, prahom od crnog luka i umakom bordolaise

Ono što gosti u Takenoku prepoznaju, nije samo odličan menu, već i atmosfera koja je uključena u cijelo iskustvo. Zato ovog proljeća obavezno navratite i isprobajte nešto s bogatog menija – nećete biti razočarani.

Restoran možete pratiti na službenoj stranici, Facebooku i Instagramu.

Prženi janjeći rilette na pilećem parfeu s pireom od graška i tamnim umakom od mente

Prženi janjeći rilette na pilećem parfeu s pireom od graška i tamnim umakom od mente

takenoko-novi-menu-1

Takenko novi menu

Foto: Sanja Jagatić

0

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori