Super način za rashladiti dan: Gin & tonic sladoled na štapiću

Ljeto i visoke temperature su tu, što znači da je vrijeme da krenemo u potragu za nečim čime bismo se stalno hladili, a ima li boljeg od omiljenog pića u obliku sladoleda. Gin & tonic sladoled na štapiću vrlo je jednostavno napraviti, samo najdražu mješavinu gorkasto-slatkog i osvježavajućeg pića morate uliti u kalupe za sladoled i oduševiti ekipu na proljetno/ljetnom tulumu.

Gin & tonic sladoled

20g šećera u prahu
20ml vode
200ml gina
100ml soka od limete
500ml tonica
10 kriški limete ili krastavca
kalupi za sladoled na štapiću

Napravite šećerni sirup zagrijavajući šećer i vodu na vatri dok se šećer u potpunosti ne otopi. Ako želite zaobići slatkasti okus i ostati vjerni izvorniku, samo preskočite ova korak. U drugoj zdjeli pomiješajte gin, sok od limete, tonic i šećerni sirup. Izlijte tekućinu u kalupe za sladoled, ubacite krišku krastavca ili limete, zamrzavajte 1-2 sata te umetnite štapić u svaki kalup. Zamrznite do kraja preko noći. Kad poželite izvaditi sladolede, mlakom vodom prelijte kalup izvana te lagano izvucite za štapić.

Foto: Instagram

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori