Filmska novogodišnja slastica – Eggnog Panna Cotta

Panna cotta, tradicionalni talijanski desert, uvijek nas privuče kada je ugledamo na popisu deserata u restoranu. Kremasta i neodoljiva struktura ove slastice toliko je obožavana da kod istinskih sladokusaca izaziva gotovo strahopoštovanje. Stoga će se rijetko tko usudi napraviti je kod kuće. No, zapravo je riječ o vrlo jednostavnom desertu koji unatoč svom bogatom okusu, uopće nije kompliciran za napraviti. Malo spretnosti, vještih ruku i dobre volje i bez straha možete poslužiti svoju verziju panna cotte svojim gostima i tako ih obradovati.

Iako je Božić iza nas, još uvijek se nalazimo u blagdanskoj euforiji jer čeka nas još jedan veliki dan od kojega mnogo očekujemo. Barem kada je u pitanju dobra zabava i druženje s dragim ljudima. Inspirirani blagdanskim filmovima gdje je gotovo nemoguće zamisliti blagdanska okupljanja bez elegantnog eggnoga, likera koji je postao zaštitnim znakom proslave Nove Godine, odlučili smo za novogodišnje izdanje specijalnog deserta spojiti upravo dvije slavne poslastice, a riječ je o eggnogu i panna cotti. Već na prvi pogled djeluje primamljivo, a u nastavku vam donosimo i recept kako biste izvukli svoj adut za najdojljiviji slatki stol dočeka 2019. godine.

@thelittleblogofvegan

Recept za Eggnog

  • 1 i 1/3 šalice šećera
  • 12 žumanjaka
  • 3 šalice mlijek
  • 1 šalica slatkog vrhnja
  • 1 šalica whiskeya
  • 1/2 šalice ruma
  • 1/2 šalice konjaka
  • 1 žlica ekstrakta od vanile
  • prstohvat muškatnog oraščića

U srednjem loncu zagrijte mlijeko. Miješajte žumanjke i šećer dok ne promijene boju. Polako dodajte smjesu od jaja u vruće mlijeko i stalno miješajte.

Kuhajte na laganoj temperaturi oko 10 minuta, dok se ne zgusne. Procijedite kroz gazu. Dodajte ostale sastojke i polako ih dodajte u smjesu s jajima. Potpuno ohladite u hladnjaku.

Recept za Egnogg Panna Cottu

Sastojci:

  • paketić želatine
  • šalica hladnog mlijeka
  • 2 ½ šalice eggnoga

 U maloj zdjeli promiješajte želatinu i mlijeko. Ostavite da omekša oko 5 minuta, dok površina ne nabubri. U loncu zagrijte ¾ šalice eggnoga. Umiješajte smjesu želatine, a zatim dodajte preostale 2 šalice eggnoga. Smanjite temperaturu i promiješajte dok se želatina potpuno ne otopi, oko 5 minuta. Smjesu ravnomjerno podijetlite u staklenke. Čuvajte u hladnjaku prije posluživanja, najmanje 3 sata. Ukrasite muškatnim oraščićem, cimetom ili kolačićima kako bi vaša desert bio i ukusan i estetski privlačan.

 

Foto: Instagram

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori