Keksi i domaća Nutella – pokloni iz pećnice koji će razveseliti svakoga

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cindy Lee (@cindylee12) on

Najdraže doba godine brzim korakom se bliži. Ulaskom u prosinac službeni ‘countdown’ do Božića počinje. Ludnice u shopping centrima počinju, potraga za savršenim darom, hvatanje popusta i pakiranje poklona samo su dio cijelog doživljaja. Postoje različiti običaji tradicije darivanja. Iako se o njoj sve manje govori, još uvijek nas stari običaji svakog Božića podsjećaju na ono što je zaista bitno. Vrijeme darivanja treba iskoristiti za stavljanje osmijeha na tuđa lica. Poklon od srca ove godine dolazi ravno iz pećnice. S razlogom postoji i izreka da ‘ljubav ide kroz želudac’. Stoga, pripremite staklene posudice, ukrasne papire i vrpce.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sadia Badiei, BSc Dietetics (@pickuplimes) on

Božićni keksi već su se pojavili na policama supermarketa u limenim kutijicama koje vraćaju u djetinjstvo. Nekada se moralo ići i preko granice kako bi se nabavila kutija suhih keksi u kutiji koja je kasnije služila za čuvanje igli i konaca. Sigurno kod kuće imate jednu takvu. Bude li u vama uspomene o prošlim Božićima kada je darivanje bilo drugačije? Kupovni keksi brzinsko su rješenje jer već dolaze upakirani. No, suhi keksi i domaća Nutella iz vaše kuhinje savršena su kombinacija koja će ostaviti sladak okus, ali i trajnu uspomenu na potpuno drugačiji poklon. Za sve to potrebna je šalica dobre volje, dvije šalice ljubavi i pola šalice mašte kako bi sve upakirali i razveselili najmilije. U nastavku vas čekaju recepti.

Keksi iz vaše pećnice

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vici |Vegan ✺ |German (@live.love.peanuts) on

Vintage chocolate chip keksi

Sastojci:

  • 150g maslaca sobne temperature
  • 50g smeđeg šećera
  • 2 vrećice vanilin šećera
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 1 jaje
  • 225g brašna
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • 1/4 žličice soli
  • 200g chocolate chipsa

Upute:

Uključite pećnicu na 180 stupnjeva. Pripremite veliki lim za pečenje i obložite ga papirom. Sjedinite šećere i maslac, a potom dodajte vaniliju i jaje. Kroz sito sipajte brašno, sodu. Dodajte čokoladu. Žlicom vadite smjesu i oblikujte kekse, posolite ih s vrha (krupna sol) te ih utisnite na papir, ostavljajući dovoljno razmaka. Količina je dovoljna za 30ak keksi. Pecite 8 do 10min, ohladite prije skidanja s papira. Složite ih jedan na drugi, pričvrstite špagom ili umotajte u dekorativni papir.

Nutella za guštanje bez grižnje savjesti

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dulcinea, Paola Calasanz 🌵 (@dulcineastudios) on

Veganska Nutella

Sastojci:

  • 230g lješnjaka
  • 80ml biljnog mlijeka po izboru
  • 1 žlica kokosovog ulja (u krutom stanju)
  • 2 žlice agavinog sirupa
  • 6 omekšanih datulja (namočite ih u toplu vodu)
  • 35g kakaa za kolače
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1/4 žličice soli

Upute:

Uključite pećnicu na 180 stupnjeva. Lješnjake stavite u lim za pečenje koji ste prethodno obložili papirom. Pecite ih 10 do 12min, ohladite te rukama oljuštite ostatke ljuski. Ubacite ih u multipraktik i miksajte 5min na visokoj brzini. Dodajte ostale sastojke i pulsirajte još 3min dok tekstura ne bude potpuno kremasta. Zapakirajte u staklenke, ukrasite vrpcom i etiketom s porukom.

 

Foto: Instagram

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori