Započnite jutro toplim muffinima s Nutellom

Započnite jutro toplim
muffinima s Nutellom

View this post on Instagram

A post shared by Pretty. Simple. Sweet. (@shiran_dickman) on

Muffini za doručak uvijek su dobra ideja, pogotovo kada treba iskoristiti crne banane i ostatak Nutelle na dnu staklenke. Danas postoje raskošne kombinacije s maslacem od kikirikija, sjeckanom čokoladom, makom, bobičastim voćem ili bademima, a obožavaju ih odrasli i djeca. No ovaj slatki zalogaj svoje korijene vuče još u 10. stoljeće u Engleskoj. Muffini su bili hrana siromašnog sloja društva, a radili su se od biskvita i ostataka starog kruha. S vremenom su evoluirali i preselili na stol višeg sloja društva te postali neizostavan dio popodnevnih čajanki. U američkoj kulturi toliko su popularni da su ga neke države uzele kao službeni simbol, primjerice New York – muffin s jabukom. Prohladno i maglovito jutro uz šalicu kave ili čaja zaokružit će sočni, slatki zalogaj. U nastavku potražite recept za jednostavne muffine od banane s punjenjem od Nutelle.

Muffini od banane s nutellom

View this post on Instagram

A post shared by Lara Delilah (@vanillacrunnch) on

Sastojci za 12 komada:

    • 200g brašna
    • 1 žličica praška za pečenje
    • ½ žličice soli
    • 60g kokosovog šećera
    • 1 jaje
    • 3 velike zrele banane
    • 60g otopljenog maslaca
  • 4 žlice Nutelle
  • 1/2 šalice chocolate chipsa

** po želji možete ubaciti i 2 žlice kakaa za kolače

Upute:

Uključite pećnicu na 180 stupnjeva. U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i šećer. U blenderu miksajte jaja, otopljeni i rashlađeni maslac te banane. Sjediniti mokre i suhe sastojke te u nauljeni kalup za muffine puniti čašice smjesom do pola. U svaku dodati žličicu Nutelle na sredinu te preliti ostatkom smjese, a vrh posipati chocolate chipsom. Peći 20ak minuta na 180 stupnjeva, ohladiti 10 minuta prije posluživanja. U hladnjaku ih možete držati do 5 dana i uživati u jednako sočnim muffinima u hladnoj verziji.

View this post on Instagram

A post shared by Sadia Badiei, BSc Dietetics (@pickuplimes) on

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori