3 slatka deserta uz koje nećete morati prekidati vašu dijetu

3 slatka deserta uz koje nećete
morati prekidati vašu dijetu

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sarah Fennel (@bromabakery) on

Ponekad se uspješno održavanje dijete i zdrave prehrane čini kao nemoguća misija. Život u pokretu i užurbanost gotovo nas tjera da se odlučimo za brza i jednostavna rješenja koja će zadovoljiti glad i potrebu za bogatim okusima, ali neće ići u prilog našem zdravlju i održavanju vitke linije. No, uz dobru organiziranost moguće je uvijek imati pri ruci slasne zalogaje koji će nam pomoći u našoj odluci održavanja zdravog života s unošenjem manjeg broja kalorija, a mnogo više vitamina i minerala.

Kako bi dobili borbu s viškom kilograma često se čini da se moramo u potpunosti odreći slatkiša, slasnih deserata koji su nam trenutke predaha činili još boljima. No, istina je da ipak možemo bez grižnje savjesti uživati u desertima, a da ne ugrožavamo zdravi režim prehrane.

Na popisu zdravih namirnica koje možemo kombinirati u predivne slatke zalogaje našlo se mnogo voća, kakaa, orašastih plodova i neodoljivih začina koji svaku priču učine boljom.

Pomiješajte zdrave namirnice u slasne poslastice i uživajte u zanimljivim desetima.

Paleo cheesecake s mandarinama

Sastojci za koru:

  • 100 g badema
  • 150 g datulja
  • 2 žlice kokosovog brašna
  • dvije žlice kokosovog ulja

Sastojci za kremu:

  • 250 g indijskih oraščića
  • 4 žlice kokosovog ulja
  • 125 g meda
  • 90 ml cijeđenog soka od mandarine
  • ribana korica 1 mandarine
  • 1/2 žličice ekstrakta vanilije
  • malo soli

Indijske oraščiće stavite u posudu i prelijte vodom pa ostavite tijekom noći. Možete dodati malo soli. Ukoliko nemate dovoljno vremena, bit će dobro i da ostavite na 2 sata u vodi da se indijski namoče. Bademe, kokosovo brašno  i datulje ubacite u blender i miksajte dok se ne stvori ljepljiva, kremasta smjesa. Smjesu potom stavite u kalup za kolač koji ste prethodno namazali s malo kokosovog ulja. Smjesu raširite po kalupu tako da se diže do vrha ruba.

Ocijedite indijske oraščiće i ubacite ih u blender. Dodajte kokosovo ulje, med, sok od mandarine, koricu mandarine i ekstrakt vanilije pa sve dugo i dobro blendajte dok ne dobijete kremastu teksturu, bez komadića indijskih oraščića.

Polako  izvadite smjesu i stavite je na koru pa poravnajte po vrhu. Pospite s kokosovim mrvicama i malo ribane korice mandarine. Stavite u hladnjak na  sat vremena kako bi se smjesa stvrdnula.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zuckerzimtundliebe (@zuckerzimtundliebe) on

Keto čokoladni mousse

Sastojci:

  • 50 ml vrhnja za kuhanje
  • 2 – 3 žličice kakao praha
  • Stevija
  • Nekoliko kapi ekstrakta vanilije
  • Nekoliko sjeckanih badema

Priprema:

U manju posudu ili šalicu sipajte sve sastojke. Umutite ih žličicom ili malom mješalicom za instant kavu. Dodajte nekoliko komada krupno sjeckanih badema. Za manje od 5 minuta dobit ćete vrlo ukusan desert u kojemu ćete moći uživati bez grižnje savijesti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sarah Fennel (@bromabakery) on

Pečene kruške sa slatkim začinima

Sastojci:

  • 6 – 7 manjih krušaka
  • 3 žlice limunovog soka
  • 1/2 žlice mljevenog đumbira
  • 1/2 žlice mljevenog cimeta
  • 1/2 žlice mljevenog muškatnog oraščića

Ogulite kruške i prepolovite ih. Zatim ih složite u vatrostalnu posudu, ravnom stranom prema dnu. Prelijte limunovim sokom i začinite slatkim začinima. Kruške pecite dok ne dobiju smećkastu boju i izvadite ih u trenutku kada ne bude previše sokau posudi za pečenje. Možete ih poslužiti i tople i hladne, ovisi što više volite. A savršeno se kombiniraju i uz kuglicu sladoleda.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bea Lubas (@bealubas) on

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori