Ružičastom vaterpolo utakmicom najavljen nastavak kampanje “Darujmo ružičasti život”  

DSC_7523

Ružičasti vaterpolo

Brojni okupljeni mediji danas su uživali u pravom ružičastom vaterpolo spektaklu kojeg su priredili naši uspješni vaterpolisti na Zimskom plivalištu Mladost: Luka Bukić, Ivan Marcelić, Petra Bukić, Dina Lordan, Leonarda Palić, Petra Županić, izbornici Ivica Tucak i Mija Šimunić, a kojima su se ovom prilikom u bazenu pridružili i brojni obožavatelji vaterpola: Rene Bitorajac, Goran Karan, Amar Bukvić, Robert Kurbaša, Frano Ridjan, Nataša Desnica, Zoran Pribičević, Dubravko Šimenc i Damir Markovina.

Dubravko Šimenc

Dubravko Šimenc

Ružičastoj ekipi u bazenu najveća podrška s tribina bile su Sandra Perković, Jelena Perčin, Ana Vilenica i Nenad Korkut dok je za bojanje humanitarne atmosfere posebno bio zadužen Mario Petreković čime su svi sudionici zajedno, danas još jednom, pokazali kako vaterpolo zaista jest plemeniti sport.

Damir Markovina

Damir Markovina

Doc. dr. sc. Vesna Ramljak ovom prilikom je skrenula pozornost na činjenicu da je potrebno neprestano osvješćivati žene, ali i muškarce, o važnosti prevencije i brige o vlastitom zdravlju; “Prema podacima iz 2014. godine, broj novooboljelih od raka dojke je 2644 žene i 25 muškarca, a broj umrlih 1011 žena i 15 muškaraca. Prema dosadašnjim trendovima i uzevši u obzir epidemiološku situaciju očekuje se da će u 2015. biti oko 2.800 novih slučajeva raka dojke u žena te 25-30 u muškaraca. Zbog prelaska na novi način prikazivanja podataka i usklađivanja s europskim preporukama, ovogodišnji izvještaj Registra za rak o novim incidentnim slučajevima planira se tek do kraja godine. Iako je rak dojke u muškaraca zastupljen sa svega 1 posto od svih karcinoma dojke koji se godišnje otkriju, broj oboljelih je kao i kod žena, u porastu. Svijest muškaraca o navedenoj bolesti je puno manja nego kod žena, a muškarci se javljaju liječniku u kasnijoj fazi, kada je bolest najčešće već proširena. Stoga je vrlo važno podizati svijest o samopregledu, ali i educirati muški dio populacije da niti oni nisu pošteđeni od pojave karcinoma dojke pa smo temu ovogodišnje kampanje nazvali  “Rak dojke ne bira spol” te da svi pokušaju živjeti što je zdravije moguće., u čemu su nam naši sportaši najbolji primjer. Solgar svojom formulom Skin, Nails and Hair od 2014. podupire našu akciju i odvaja 10 kuna od svake prodane bočice tog proizvoda. A ove godine naša se zajednička priča nastavlja. To je velika stvar i raduje nas što su ostali uz nas.”

Robert Kurbaša

Robert Kurbaša

Humanitarna kampanja Europa Donna Hrvatska

Humanitarna kampanja Europe Donne Hrvatska započela je krajem veljače 2013. godine, a trajat će sve dok se ne prikupi novac dostatan za kupnju aparata za intraoperativno zračenje.

“Ponosni smo i sretni što, već četvrtu godinu zaredom, Solgar sudjeluje u ovako plemenitoj akciji s ciljem prikupljanja novca za kupnju aparata za intraoperativno zračenje. Tako se i ove godine tijekom ružičastog listopada, mjeseca borbe protiv raka dojke, priključujemo akciji Europe Donne Hrvatska  putem donacije iznosa od svake prodane bočice proizvoda Skin, Nails and Hair. Ono što mi je posebno drago, kao muškarcu, što je tema ovogodišnjeg ružičastog listopada i kampanje Europa Donna “Rak dojke ne bira spol” jer je iznimno važno osvijestiti i muškarce, a ne samo žene, o prevenciji kao i redovitim pregledima ove bolesti za koju vrlo malo ljudi zna da pogađa i muškarce.  Pozivamo građane da prepoznaju akciju i pomognu. A danas, na Zimskom plivalištu Mladost to su  učinili i naši vrhunski vaterpolisti i obožavatelji vaterpola!”, izjavio je dr. Hrvoje Lisak, direktor marketinga i razvoja Salvusa, tvrtke koja u Hrvatskoj zastupa Solgar.

Dr.Hrvoje Lisak i dr. med Ivana Portolan Pajić

Dr.Hrvoje Lisak i dr. med Ivana Portolan Pajić

Podsjetimo, Solgarovom proizvod Skin, Nails and Hair proizvoda, ukrašenom ružičastom vrpcom, prodavat će se tijekom listopada u ljekarnama diljem Hrvatske, u sklopu kampanje “Darujmo ružičasti život”, a Solgar će 10 kuna od svake prodane bočice donirati Europi Donni Hrvatska za kupnju aparata za intraoperativno zračenje.

Ružičastom vaterpolo utakmicom Europa Donna Hrvatska i Solgar ujedno su najavili i mjesec borbe protiv raka dojke te pozvali građane da im se pridruže u obilježavanju Dana ružičaste vrpce, u subotu, 07. 10. 2017., na Cvjetnom trgu u Zagrebu.

Iva Majoli, Svjetlana Benčić Colarić i Sandra Perković

Iva Majoli, Svjetlana Benčić Colarić i Sandra Perković

Europa Donna Hrvatska

Jelena Perčin i Ana Vilenica

DSC_7699

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori