Osjetite duh Pariza u Zagrebu

Kraj rujna na zagrebačkim ulicama ove je godine rezerviran za umjetnost. Veliko događanje pod nazivom Bijela noć održat će se u subotu, 26. rujna i tijekom cijele noći građanima i posjetiteljima Zagreba omogućiti novi doživljaj kroz potpuno besplatan obilazak grada u ritmu umjetnosti.

bijela noć

Koncept Nuit Blanche koji je osmišljen u Parizu 2002. godine preuzeli su mnogi svjetski gradovi, a u Zagreb ga prvi put dovodi Rendez-vous, festival Francuske u Hrvatskoj. Svjetlosne i zvučne instalacije, 3D mapping, koncerti, izložbe, anamorfoza, baletne i operne točke, fotoperformans, besplatna vodstva te glazbene i plesne izvedbe posjetiteljima će, pod okriljem zvjezdane noći, ponuditi drugačiji pogled na grad, u suradnji s brojnim kulturnim institucijama kao što su Galerija Klovicevi dvori i manifestacija Na Gornjem gradu, Ganz novi festival, Muzej suvremene umjetnosti, HAZU, kulturne institucije na Trgu maršala Tita (HNK, Muzička akademija, MUO, Hrvatski školski muzej, ADU) i Lado.

msu post

Program će se odvijati u subotu od 16 sati sve do 4 sata ujutro na nekoliko zagrebačkih lokacija, uključujući Gornji grad, Donji grad, Oktogon, Trg maršala Tita te Muzej suvremene umjetnosti u Novome Zagrebu od kojih će svaka nuditi neku svoju zasebnu i intrigantnu vizualno-auditivnu priču kroz izričaj hrvatskih i inozemnih umjetnika. Ovom će prilikom i uspinjača u Tomićevoj ulici zasjati u bojama Rendez-vousa!

hnk post
Rendez-vous, festival Francuske u Hrvatskoj održava se od svibnja do rujna 2015. diljem Hrvatske. Tijekom višemjesečnoga programa multidisciplinarnoga karaktera koji obuhvaća više od 180 događanja u 22 grada, hrvatskoj će se publici predstaviti francuska kultura u njezinoj punoj raznolikosti i bogatstvu, istodobno je upoznajući s inovativnim dostignućima Francuske. Festivalski program objedinjuje različita područja – glazbu, vizualnu umjetnost, kazalište, cirkus, ples, dizajn, arhitekturu, književnost, film, ali i gospodarstvo, modu, raspravu o društvenim i globalnim pitanja, sport, gastronomiju, turizam, znanost i obrazovanje.

zagreb noću post

Foto: TZGZ

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori