Believe in more – s Nikeom u Budimpešti

Believe in more

Iako smo u posljednjih godinu dana u određenim prodajnim segmentima vidjeli veliki rast drugih sportskih brendova i dalje kumulativnu nadmoć uvjerljivo odnosi Nike. I to bez direktne veze s athleisure trendom koji vlada već neko vrijeme.

Naime, Nike vodi podjednako snažnu bitku na sportskim terenima i na ulici. Kupac oduševljeno poseže za komadima za trening, kao i onima koje će uklopiti u dnevne kombinacije koje gledamo na ulicama gradova. I sve to prati kampanjama koje ostaju zapamćene još godinama. Ne postoji nitko tko nije čuo za slogan Just Do It, zar ne?

nike-budimpesta-9

Prošlog je tjedna otkriven najnoviji moto za nadolazeću sezonu. Pod nazivom Believe in more, u Budimpešti je lansirana kampanja kojoj je ekskluzivno prisustvovao i Journal.hr kao jedini medij iz Hrvatske. Svrha putovanja bila je dvostruka – upoznati detaljnije novu savršenu Nike Chrome Blush kolekciju te doznati tko je nadahnuo nastanak nove kampanje.

nike-budimpesta-8

Believe in more

U središtu kampanje Believe in more je ženski lik u sportu. Ženska snaga kojoj se kroz povijest nepovjerljivo davalo svjetlo reflektora, a čiji su pojedinci dokazali da mogu bolje, da mogu više i jače. I postali inspiracija ostalima.

Cilj je potaknuti druge žene, ali i djevojčice od najmanjih nogu da se počnu baviti sportom i razvijati se istovremeno fizički, psihički i emotivno. Sport pojedincu pruža širinu, svijest o vlastitom tijelu i mogućnostima, kakve će teško steći bez njega.

nike-budimpesta-16

Olga Kuraeva, Balqis Al Rashed, Esra Nur Gökçek, Maja Kuczyńska

Kroz tri dana putovanja imali smo se prilike družiti s četiri inspirativne sportašice koje pomiču granice u sportovima kojima se bave. U odnosu na sebe, svoju konkurenciju, a posebno okolinu u kojoj žive. Djevojčice se češće obeshrabruje kada se radi o sportu, postaju puno nesigurnije po pitanju svojih tijela i svoje snage. Ali da to ne bi smjelo biti tako dokazuju Esra Nur Gökçek, Olga Kuraeva, Maja Kuczyńska i Balqis Al Rashed.

Maja Kuczyńska

Maja Kuczyńska

nike-budimpesta-11

Esra je dvadesetogodišnja triatlonka zahvaljujući kojoj ovaj sport u Turskoj dobiva sve više pozornosti. Olga Kuraeva je završila baletnu školu u Moskvi, ali ju je njen put odveo prema podučavanju novih generacija plesu. Maja ima samo 17-godina, a već je juniorska prvakinja svijeta u indoor skydivingu dok Balqis pomiče granice plešući s hula hoop obručem. Njima se pridružila i influencerica iz Libanona, Lana El Sahely, koja je posebno za bliskoistočno tržište kreirala mini Believe in more kolekciju u suradnji s Nikeom.

Believe in more

Tri uzbudljiva dana u Budimpešti

Kako sve ne bi bilo statično i u obliku panela, Nike se itekako potrudio da nas dobro prodrma. Prvi smo se dan zagrijali uz sightseeing run s parolom zašto hodati kad možemo trčati. Četiri kilometra, preko Lančanog mosta, kroz Budim i nazad u Peštu na osvježenje uz Dunav na +35 razbudilo bi i najumornije. A to je bio samo početak.

nike-budimpesta-12

Sljedeći dan je predstavljanje kolekcije i upoznavanje njenih lica u fantastičnom multimedijalnom prostoru Brody House u centru grada bilo popraćeno posebnim treningom u Operi. Nakon gimnastike s Olgom Kuraevom okušali smo se u plesanju s hula hoop obručem što je definitivno puno teže nego što izgleda.

Balqis Al Rashid i Olga Kuraeva

Balqis Al Rashed i Olga Kuraeva

nike-budimpesta-7

Ispresijecano s restoranima koji su donijeli najbolje od urbane Budimpešte, treći, posljednji dan, započeo je sa satom joge na krovu hotela uz instruktoricu Jessicu Skye. Time se istovremeno označilo i dodavanje većeg raspona joga vježbi u Nike NTC aplikaciju koju možete skinuti odmah.

nike-budimpesta-3

Jessica Skye

nike-budimpesta-1

Imali smo prilike isprobati neke od najnovijih komada iz jesenske kolekcije. Tenisice, tajice, T-shirtove, topiće s posebnim naglaskom na grudnjake. Bez dobrog grudnjaka često za žene nema ni bavljenja sportom, zbog čega je Nike ove godine dodatno “podebljao” kolekciju koja sad broji 30 modela. Kolekcija sadrži sve što vam treba za trčanje, ali i gimnastiku. Eksplozivne i statične sportove podjednako.

nike-budimpesta-18 nike-budimpesta-20

Osim komada za bavljenje sportom, ovog ljeta ćemo vidjeti i all white kolekciju tenisica među kojima su najpopularniji modeli poput Nike Classic Cortez ili Air Force 1. A kakve je uzbudljive novosti Nike pripremio za jesen, otkrit ćemo vam uskoro!

nike-budimpesta-13

nike-budimpesta-17

0

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori