Journal Man: Što slijedi nakon Applea za glavnog dizajnera iPhonea i MacBooka?

Prošli tjedan odjeknula je vijest da je Appleov glavni dizajner Jony Ive odlučio i službeno napustiti kompaniju. Dugogodišnji direktor dizajna koji je zaslužan za neke od ikonskih Appleovih proizvoda poput prvog iPhonea odlučio se na novi korak u karijeri – osnivanje vlastite dizajnerske agencije pod nazivom LoveForm, a prvi mu je klijent, pogađate, stari poslodavac Apple.

Jony Ive prozvan je jednim od najvažnijih industrijskih dizajnera na svijetu, a njegov doprinos Appleovim proizvodima je gotovo pa nemjerljiv, uzmemo li u obzir da je šef sektora dizajna od davne 1998. godine kada se Steve Jobs vratio u kompaniju kako bi je podigao iz pepela.  Sva Apple računala; iMac, MacBook, iPhone pametni telefoni, nastali su iz njegovih crteža te je uz Jobsa, s kojim je bio dobar prijatelj, jedan od zaslužnijih za razvoj kompanije kakvom je danas znamo. Njegov utjecaj na dizajn je toliko velik da je čak sudjelovao u samom dizajnu novog Appleovog kampa koji pomalo liči na svemirski brod. 

Da Ive u novoj poslovnoj avanturi sprema nešto posebno, govori i činjenica da je skupio interesantan dizajnerski tim kojeg uz njega čini i Marc Newson, australski dizajner koji se 2015. proslavio svojom dizajnerskom ležaljkom Lockheed Lounge.

Ipak, prema prvim izjavama iz oba kampa, čini se kako ovo nije kraj Applea kakvog ga poznajemo jer je Ive, baš kao i Tim Cook, CEO Applea, najavio buduću suradnju.

S druge strane, ova vijest svakako je uzburkala i konkurenciju, koja sada ima mogućnost suradnje s čovjekom koji je postavio nove standarde industrijskog dizajna.

Foto: Profimedia

0

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori