Journal Man: Kako do ljeta ostvariti zavidnu formu?

Ljeto samo što nije zakucalo na vrata, pa ako planirate biti u formi, sada je vrijeme da poduzmete sve što možete. Nema smisla odugovlačiti s načinom razmišljanja da imate dovoljno vremena.

Ako se ne želite osjećati neugodno s košuljom na plaži, bolje je da je sada uložite malo truda. Problem za mnoge ljude je, međutim, ubaciti u raspored vrijeme vježbanja tijekom dana, ali s ovim mnoštvom praktičnih savjeta dobri su rezultati zajamčeni. Sve što vam treba je malo vremena, odnosno 15 minuta dnevno i na dobrom ste putu do odlične forme.

Sklekovi

Sklekovi će očito raditi na vašim ramenima i rukama, ali s jednom rukom uz tijelo će se više tonizirati vaši tricepsi. Radite četiri seta od po deset pritisaka, ne više od deset minuta.

Čučnjevi

Jedna od manje rigoroznih vježbi, čučnjevi će pojačati i vaše mišiće nogu kao i vašu cjelokupnu snagu. Pravila su jasna, raskorak u širini ramena, čvrsta i ravna leđa i potrudite se biti konzistentni.

Prekrižene noge

Još jedna vježba koja će vas natjerati da se znojite. Prekrižite noge s rukama širom i podižite desnu nogu prema lijevoj ruci. Sada učinite suprotno u brzom, uzastopnom pokretu i ponovite 60 sekundi.

Burpees

Visoki intenzitet treninga brzo spali salo. Burpees čak i ako radite samo nekoliko setova dnevno, vrlo brzo ćete početi primjećivati ​​rezultate.

Plank

Pitajte većinu ljudi što žele za ljeto, a mnogi će odgovoriti – pločice. To se postiže kroz dijete, ali i kroz vježbanje. Jedan od najboljih načina za ostvarivanje mišićivog tijela je plank, koji se postiže oslanjanjem na laktove, sisanjem trbuha i ravnim držanjem leđa.

Manje sjedite

Pokušajte smanjiti količinu vremena provedenog u sjedećem položaju, bilo kod kuće ili za uredskim stolom. Dok ste na poslu, pokušajte se uspraviti i kretati barem svaka tri sata jer to sagorijeva više kalorija i održava vas aktivnim.

Uvijek se počastite doručkom

Doručak vas priprema za taj dan, dajući vam neophodnu energiju. A pravilnom i uravnoteženom prehranom manje ćete dolaziti u napast da grickate nezdrave snackove ili da jedete kasno navečer.

Smanjite unos šećera

Ne pokušavajte potpuno ukloniti neke namirnice iz svoje prehrane. To će šokirati tijelo i zbog toga će vam biti nevjerojatno teško i depresivno. Umjesto toga, pokušajte smanjiti unos šećera za oko 25%, što je lako i korisno za vaše tijelo.

Izbacite fast food iz prehrane

Istina je da je fast food jako ukusan i slasan, ali neće učiniti ništa dobro vašem izgledu. Dok ste u režimu uz koji se pripremate za ljeto i odličan izgled na plaži, zaboravite na fast food.

Foto: Unsplash, Pexels

0

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori