Journal Man: Vodič za putovanja, posljednja knjiga Anthonyja Bourdaina, izlazi ove godine

Posljednja knjiga koju potpisuje legendarni američki chef, putopisac i TV zvijezda Anthony Bourdain bit će objavljena u listopadu, nešto više od dvije godine nakon njegove smrti. Prije nego što je 8. lipnja 2018. u dobi od 61 godine počinio samoubojstvo, Bourdain je počeo raditi na vodiču za putovanja pod nazivom World Travel: An Irreverent Guide, koji je sada dovršila Laurie Woolever, njegova dugogodišnja asistentica koja je s njim napisala i njegovu posljednju kuharicu, Appetites.

Imala sam sreće što sam s Tonyjem blisko surađivala gotovo cijelo desetljeće i jako sam sretna što u ovom vodiču mogu podijeliti njegovo viđenje i njegova razmišljanja o svijetu, baš onako kako ga je on vidio, izjavila je Woolever.

Posljednja knjiga legendarnog chefa

Čitatelji će u knjizi dobiti uvid u to kako su određene destinacije postale Bourdainova omiljena odredišta. Naravno, tu su i savjeti gdje odsjesti, što jesti te u nekim slučajevima – što izbjegavati. Uključeni su i eseiji i dodatne preporuke za putovanja od Bourdainove obitelji, prijatelja i kolega poput njegova brata Chrisa. Na naslovnici je ilustracija karikaturista Tonyja Millionairea, a prikazuje Bourdaina kako uživa u šalici kave na terasi jednog pariškog kafića. Knjiga izlazi 13. listopada, a već sada se možete predbilježiti za narudžbu na Amazonu.

Bourdain se proslavio 2000. kada je izašla njegova knjiga Kitchen Confidential, kuharski memoari u kojima je vrlo otvoreno progovorio o neglamuroznoj strani najpoznatijih njujorških restorana. Televizijsku slavu stekao je serijalom o kuhanju i svjetskim restoranima No Reservations, u sklopu čega je posjetio i Hrvatsku 2012. godine. Za svoje kulinarsko-putopisne emisije osvojio je i nekoliko nagrada. U vrijeme smrti, u Francuskoj je snimao epizodu za emisiju Parts Unknown koju je radio za CNN.

Foto: Amazon, Screenshot

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori