Journal Man: 5 stvari koje jamče uspješan i drugi ‘date’

Empirijski gledano, prvi ‘date’ najsloženiji je i najzahtjevniji potez u procesu zavođenja. Mogli bismo se složiti da je do današnjih dana, od najranije povijesti, prvi ‘date’ ostao najtežim dijelom cijele ljubavne igre. Ali kada zapravo razmišljate o tome, osiguranje drugog je daleko teže. Lako je pozvati potencijalnog partnera na kavu ili večeru putem sms – a ili aplikacija kao što je npr. Tinder, no što nakon toga? Lukavi dio zavođenja je intrigantan i šarmantan, a i izazovno je otkriti na koji način će vas druga osoba najlakše prihvatiti, odnosno prije svega, vašu ponudu za druženjem. Kako biste si olakšali put ne samo do prvog datea već osigurali da dođe i do drugoga, u nastavku donosimo nekoliko ključnih stvari koje morate imati na umu kako biste ostvarili svoj cilj.

Napravite plan i držite ga se

Jednostavno je, ali mnogi uspijevaju pasti čak i na prvoj prepreci. Zaboravite na one igrice ‘hard to get’ ili ‘toplo-hladno’. Budite odlučni i autentični i tada ćete, bez dvojbe, ostaviti dojam osobe koja čvrsto stoji na zemlji. Ponudite jedan ili dva datuma (kao da dogovarate poslovni sastanak) za potencijalni date i pobrinite se da ostavite dojam osobe koja zna što želi, a to je jako privlačno. Odaberite bilo koje mjesto na neutralnom terenu i olakšajte joj da tamo stigne. Ne treba ni spominjati da se gospodin uvijek pojavljuje na vrijeme. Ako sve na prvom dateu prođe u redu, vjerojatno se nećete mučiti s drugim.

Pitati. Slušati. Pitajte još malo…

Opet, jednostavno, ali učinkovito. Nije važno koliko su uzbudljive vaše anegdote, iskustva ili divlja putovanja, ako želite biti etiketirani kao umišljeni šovinist ili arogantni narcis, razgovarajte o sebi cijelu noć i ne pitajte ju o tome što ona radi ili što ona voli. Međutim, ako želite drugi date, postavite ta bitna pitanja, uključite ju u razgovor i nemojte samo čekati da dođete na red bez da aktivno slušate. Izbjegavajte pretvaranje datea u nešto slično razgovoru za posao ili pak policijskom ispitivanju. Teme u kojima uvijek možete pronaći nešto zajedničko, poput filmova ili glazne, uvijek su dobar način za ugodan date. I uvijek ostavite prostora za protupitanja.

Jednostavno isključite intenzitet

Konačno ste pronašli nekoga tko dijeli vašu ljubav prema starim automobilima, glazbi iz 80-ih ili Twitteru, no prvi date nije pokazatelj gdje se možete zanositi i proglasiti svoju besmrtnu ljubav. Ako ubrzo prorade emocije, izrazite ih sa stilom, recite joj koliko vam je ugodno u društvu i pitate je li do kraja tjedna slobodna za drugi date.

Nije jednostavno postići ravnotežu; pohvalite je, ali zadržite otprilike polovicu onoga što vam je u glavi. Bilo da se radi o uzbuđenosti ili prevelikom samopouzdanju, svatko pokazuje pomalo napuhanu verziju sebe na prvom sastanku. Drugi će biti prilika da saznate jeste li stvarno jedno za drugo.

Platite račun

Vrlo je jednostavno. Ukoliko ste vi taj koji je inicirao date, vi plaćate i račun. Naravno da je lijepa gesta ukoliko i ona ponudi platiti piće, ali to ostavite za neko drugo vrijeme. Ne kako biste se pokazali superiornim u svjetlu patrijarhata, već kako biste do kraja izveli date na koji ste pozvali osobu koja vam se sviđa, bez da u tom slučaju taj sastanak u financijskom smislu, prepustite drugoj osobi. Vaša ideja, vaša realizacija.

Pozovite ju na drugi ‘date’

Da stvarno. Zbog straha da će ostaviti dojam prenametljivog tipa, većina muškaraca čeka predugo da bi se nakon toga javili i predložili drugi date. A onda, kad dođu u kontakt nekoliko tjedana kasnije, ona pretpostavlja da je to ljubaznost, a ne da zapravo želi drugi sastanak.Ne razmišljajte previše o pravilima, već ukoliko ste primijetili da je i drugoj osobi bilo ugodno na prvom dateu, pozovite ju i na drugi. Tako ćete i sami ostaviti mnogo bolji dojam.

Foto: Instagram, Unsplash

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori