Sutra krenite biciklom na posao

Ovaj ponedjeljak, 19. rujna započinje druga nacionalna kampanja ‘Biciklom na posao’, pod motom ‘Na biciklu si šik’, koja će trajati do 30. rujna i koja će uključivati vrijedne nagrade za sve koji se prijave na web stranici biciklomnaposao.hr i zabilježe dovoljan broj odvoženih kilometara. Kampanja započinje u sklopu Europskog tjedna mobilnosti, kojem je cilj poticanje upravo na ovakav održiv način kretanja u gradovima.

Iako svjedočimo kako se iz mjeseca u mjesec broj biciklista povećava, mnogi još uvijek smatraju da je bicikl samo sportsko-rekreacijsko sredstvo te da je za vožnju biciklom potrebna biciklistička oprema. Cilj kampanje ‘Biciklom na posao’ upravo je razbijanje tog mita, a glavna poruka je da se biciklirati može u odijelu i kravati, u haljini, u cipelama ili balonerima. Sva odjeća je gotovo jednako dobra na relativno kratkim udaljenostima od kuće do posla, a bicikl vas čini zdravijima i zgodnijima.

Osim što će oni koji budu najrevniji pri bilježenju kilometara osvojiti biciklističke nagrade, biciklisti će se moći jeftinije učlaniti u Sindikat biciklista, a za one koji nemaju bicikl Nextbike sustav javnih bicikala u cijeloj Hrvatskoj nudi prigodne pogodnosti. Iskoristite bablje ljeto i vozite bicikl na posao, jer tako štedite novac, ne zagađujete, ne stvarate buku i gužve, rekreirate se i ne gubite vrijeme tražeći parking. Za više informacija posjetite stranicu biciklomnaposao.hr, na kojoj se možete registrirati za sudjelovanje u kampanji.

Foto: Instagram

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori