Kako osmisliti netipično vjenčanje?

dotarice

Mnoge mladenke pokušavaju imati svoju verziju kraljevskog vjenčanja ili puno truda ulažu u rekreiranje Pinterest vjenčanja te samo prate trendove

Izađite iz okvira klasično zamišljenog vjenčanja.

Jer danas to više nije problem. Moderna vjenčanja se okreću individualnosti – cijelo vjenčanje bi trebalo biti prikaz zajedničkog života, odnosa, hobija i interesa. Ne trebate se zamarati trendovima, više vremena posvetite planiranju vjenčanja u svom osobnom stilu.

dotarice

Ono što bi ste trebali ostaviti iza sebe, osim ako to nije vaš osobni stil jest sljedeće:

Pastelna paleta boja

Budite odvažni, hrabri, uklopite svoju omiljenu boju u vaše vjenčanje. Neka i vjenčanica bude šarena ako je to ono što želite!

Krute vjenčanice s korzetima i slojevima materijala

Želite biti nesputane da možete uživati sa svojim partnerom – krute debele haljine i gomila tila uzimaju previše slobode i truda, uživajte u svom danu s prijateljima, mužem i rodbinom. Neka vaša vjenčanica bude jednostavna haljina, ne ustručavajte se.

dotarice

Fraze poput LOVE i izraza koji su generički proizvod nečijeg tuđeg jezika, a ne vašeg osobno.

Pronađite vlastite izraze s kojima ćete razveseliti ili pozdraviti goste. Sjetite se internih šala i doskočica i uklopite ih u svoje vjenčanje. Znate one uzrečice koje stalno dijelite sa svojim prijateljima? Zapišite ih i smjestite na tanjur, na stol uz hranu, kolače ili u veliki okvir na zidu.

Brojevi stolova na klasičnom panou

Neka umjesto brojeva, stolovi imaju ime vaše omiljene pjesme, grupe, serije ili filma. Napišite popis stolova brojkom na nečem nesvakidašnjem, ogledalu, paravanu ili starom prozoru. Gosti će se ugodno razveseliti vašoj dosjetki, zabaviti se čitajući, a vjenčanje će poprimiti poseban dojam.

dotarice

 

Zamijenite klasične torte sa šlagom, na stalcima, na katove ili fondan masom s opuštenijom idejom

Razmislite o ‘goloj’ torti koja izgleda puno ukusnije, prirodnije ili pak jednostavnoj bijeloj sa šlagom i živim cvijećem poput lavande, sukulenata i voća. Ili ne morate uopće imati tortu – ponudite svoj omiljeni desert i podijelite ga s gostima.

Gosti koji su cijelo vrijeme društvenim mrežama i ne stignu uživati u trenutku

Napravite u okviru za slike ili na ploči natpis u kojem molite goste da spreme svoje mobitele i uživaju u vjenčanju ‘unplugged’. Želite svoje najdraže ljude taj dan vidjeti opuštene i vesele, ne da vas gledaju kroz kameru svog mobitela. Za fotografije neka se pobrinu vaši službeni fotografi. Napravite i pozadinu za fotografiranje, Fotozid ukrašen na način koji se vama sviđa, od resica, zelenila ili pompona.

dotarice

Večera u sali restorana sa stolicama prekrivenim u bijelo

Za lokaciju vašeg vjenčanja odaberite restoran koji ima odličnu povezanost s prirodom. Neka vaše vjenčanje bude opušteno i manje ‘fancy’. Sve uredite po vlastitom ukusu, luksuz je ionako precijenjen. Niski stolovi s jastucima umjesto stolica u marokanskom stilu, drvene stolice bez bijele tkanine ili dekice koje će vaši gosti moći rasprostrti na livadi umorni od plesa. Nebitno je li vaš odabir industrijski stil, vintage, seoski ili neki drugi, uvijek mislite na to da vašim gostima i vama bude lijepo i ugodno, i najvažnije – opušteno.

Djeveruše u haljinama iste boje

Ako su vaši prijatelji podjednako i muški i ženski, ne vidimo razlog za diskriminacijom. Ne zamarajte se tradicijom, neka djeveruše budu oba spola, djeveruše i djeveri, a odjeća različitih boja koje se lijepo međusobno spajaju.

dotarice

Formalno vođenje programa od strane benda ili DJ-a

Neka nitko ne prekida vaše vjenčanje s govorimaa i nepotrebnim obavijestima, ostavite mikrofon za nešto puno originalnije, napravite mali i neformalni plan večeri na paletama, ogledalu ili ploči.

dotarice

Zamijenite predvidljivu odjeću i cipele

Nemojte se zamarati pravilima odijevanja. Ako mladenac voli šarene čarape, zašto ih ne bi nosio i na dan svog vjenčanja. Ženske cipele s ukrasima u klasičnom stilu zaboravite, ako ih i inače ne nosite, obujte na noge ono u čemu se osjećate ugodno, svoje i savršeno!

dotarice

Fotografija mladenaca kao zahvalnica gostima

Poklonite svojim gostima nešto puno originalnije. Ako ste ljubitelj zelenila, poklonite im sadnicu, sukulent ili sjeme za cvijeće. Mirišljavi ručno rađeni sapunčići ili domaće pivo će također biti jako lijep dar vašim gostima. Razmislite o svom vjenčanju uz ove male savjete. Ipak su slike s vjenčanja ono što će te imati cijeli život, a i taj dan će biti urezan u sjećanje vaših najbližih, bez brige. Radije si osigurajte najzabavnije i najosobnije vjenčanje s kojeg će vaši gosti otići puni lijepih uspomena- onih originalnih.

dotarice

Tekst: Dotarice
Foto: de-botanika-weddings, Ar Ar blog

0

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori