Veseli i šareni: proljetni muffini

Jeste li već koristili kokosovo brašno? Ukoliko se slijepo držite recepta, rezultat će biti očaravajuć. Osim što je izrazito bogato vlaknima i u sebi ne sadrži gluten, ovo brašno ima divan miris i okus, naravno kokosa, što je idealno kada pričamo o slasticama. Rezultat su lagani, propošni, jednostavni muffini. Šumsko voće im daje dodatnu ‘proljetnu’ svježinu i sočnost.

proljetnimuffini2

S voćem se možete poigrati, umjesto šumskog voća možete koristiti svježe jagode ili banane. Ni čokolada ne bi bila na odmet. Mašti na volju, uspjeh je zagarantiran!

proljetnimuffini3

Za 12 muffina potrebno je:

60 g kokosovog brašna
4 jaja (sobne temperature)
2 žlice meda
1/2 žličice praška za pecivo
70 g rastopljenog kokosovog ulja
150 g šumskog voća
2 žlice kokosovog ili bademovog mlijeka
2 žličice ekstrakta vanilije
Prstohvat soli

proljetnimuffini4

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. Dodajte jaja, med, ulje, mlijeko i ekstrakt vanilije. Miksajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Ručno umiješajte šumsko voće. Ravnomjerno raspodijelite smjesu u kalupe za muffine te ih pecite 20 minuta.

proljetnimuffini1

Ako ste u potrazi za još nekim receptima, posjetite Instagram profil Kuživancija i iznenadite se!

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori