Razbijanje predrasuda o zimskom vjenčanju

zimsko-vjencanje-photography-susie-becky-10

Razbijanje predrasuda o zimskom vjenčanju? Težak je to posao.

Samo se hrabri odlučuju za zimu, ‘manje atraktivno’ godišnje doba.

Nakon toliko lijepih, ljetnih i proljetnih mjeseci ljudi teško vide prednosti vjenčanja u zimskom periodu. Kada nam se bliži zima i prve pahulje padnu na tlo, svi se u trenu prebacujemo u neku romantičnu priču, tako zima djeluje na nas. Upravo je tu romantičnu idilu moguće preslikati na vjenčanju. Potrebno je samo malo mašte.

zimsko-vjencanje-photography-susie-becky-6

Neki od detalja koji zimska vjenčanja čine posebnim, a mi smo ih za vas zapisali:

• Ono što nam ljeto i proljeće nikako ne mogu pružiti su haljine dugih rukava. Ima nešto čarobno u vjenčanici dugih rukava. Ne morate brinuti o vrućini i tome da vam sve bude prozračno i lagano, haljine puno ljepše mogu izgledati. Ako se pak i odlučite na kraće rukave, tu su uvijek bolero i šalovi od krzna koja daju toplinu, glamur i posebnost ‘zimskoj’ mladenki.

zimsko-vjencanje-photography-susie-becky-2

• Buket je uvijek, očekivano, istih boja na ljetnim vjenčanima. To je lijepo, odgovara godišnjem dobu, odiše romantikom i toplinom. Možda pogrešno mislite kada zamišljate svoj buket u zimskim mjesecima. Stavite privremeno na stranu svjetlije toplije boje. Zamislite jedan buket sivo-plavkaste boje s bordo detaljima, prepun pelina, bobica i plavkastih čičaka. Ako to ipak nije paleta boja za vas, ono što zimskom dobu sigurno ne nedostaje su boje kuhanog vina, naranča, cimeta i medenjaka, a božikovina krasi skoro svaki aranžman. Nemojte strahovati od izlaženja van okvira klasičnih boja sa svojim buketom. Ruže, božuri, karanfil, kale i i hortenzije su predivne, ali zamislite nešto drugačije i odvažite se.

zimsko-vjencanje-photography-susie-becky-3

• Bijelinu svoje zimske svadbe razbijte s toplom zimskom paletom boja koja će transformirati čitav ambijent u vašu priču. Magičan spoj šumskog zelenila, bjeline, zimskih boja, keramičkih figurica, lampica i topline svijeća dočaravaju pravu zimsku, oku toplu, romantičnu bajku. Svijeća može biti puno više i mogu se skrivati u lampionima ili svojom debljinom isticati na stolovima, pri ulazu u restoran.

• Umjesto grafički napravljenih i tiskanih natpisa, putokaza i menija, odaberite ploče za pisanje kredom. Za to nije potrebno biti profesionalac u kaligrafiji. Vaš rukopis stvara osobni dojam, sve poprima malo pitomiji i osobniji štih. Ne trebate brinuti da li su sva slova iste veličine i jesu li nagnuta na istu stranu.

zimsko-vjencanje-photography-susie-becky-7

• Najvažniji detalj, kojeg ćemo spomenuti na samom kraju – velika je prednost zimskog vjenčanja veća dostupnost vama najdraže lokacije na kojoj ste zamislili svoje vjenčanje. U zimskim mjesecima gotovo svi restorani i caterinzi imaju nešto niže cijene, upravo iz razloga što je potražnja za vjenčanjima zimi, manja. To je jedan veliki plus uz sve ranije nabrojano, koji vas može nagovoriti da je zimsko vjenčanje upravo vjenčanje za vas. Neka vam mašta proradi. Za svoju lokaciju odaberite pitomi dvorac, planinarski dom ili veliku štalu uređenu posebno za vjenčanja.

zimsko-vjencanje-dotarice-5

U svijetu je trend zimskih vjenčanja u rastu, upravo zbog prednosti zimske romantike koje ona sa sobom nose. Gosti koji popiju čašicu vina više i previše se zagriju na plesnom podiju, će vam kasnije zahvaliti na klimatskom rashlađenju.

zimsko-vjencanje-dotarice-4

Nadamo se da su vas neki od navedenih razloga natjerali da otvorite oči i gledate na zimski period kao predivno vrijeme za vjenčanje. Sigurno ste i sami stvorili neke vlastite, idilične i nadasve romantične slike u glavi, dok ste čitali ovaj tekst.

zimsko-vjencanje-dotarice

Tekst: Dotarice
Foto: Dotarice, Photography Susie & Becky

0

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori