Ususret dodjeli Oscara odlučili smo se prisjetiti kultnih haljina s crvenog tepiha
Ususret dodjeli Oscara odlučili smo se prisjetiti kultnih haljina s crvenog tepiha

Ususret dodjeli Oscara odlučili smo se prisjetiti kultnih haljina s crvenog tepiha

Baš kao što se u povijest iz godine u godinu upisuju dobitnici prestižne filmske nagrade Oscar, jednako lovorika za sva vremena dobivaju i kultne haljine koje su kroz godine obilježile oskarovski crveni tepih. Dodjela zlatnih kipića i visoka moda oduvijek su išli ruku pod ruku, pa se i danas pamte neki uistinu ikonični modni trenuci iz zlatnog doba Hollywooda. Tada su nagrade preuzimale zvijezde kalibra Audrey Hepburn, Grace Kelly, Elizabeth Taylor i Lauren Hutton.

Tko je obilježio modnu povijest dodjele Oskara?

Odbrojavamo dane do 96. po redu dodjele Oscara. U nedjelju navečer okupit će se sva sila filmske industrije na jednome mjestu – u kalifornijskom Dolby Theatreu. S obzirom na filmske favorite koji su se već istaknuli i nametnuli na svim dodjelama nagrada koje su prethodile Oscarima, lista dobitnika zlatnih kipića ostavlja uistinu malo prostora za iznenađenja. Zato možemo s nestrpljenjem iščekivati modna izdanja poznatih glumica. U tom je slučaju doista malo toga poznato i predvidljivo, sve do posljednjeg trenutka.

Najveće modne kuće svijeta posljednjih su se tjedana zasigurno ‘borile’ koje će glumice za oskarovski crveni tepih odjenuti upravo njihove kreacije. Mi smo se za to vrijeme odlučili prisjetiti ikoničnih Oscar haljina koje su posljednjih godina obilježile modnu povijest. Od Gwyneth Paltrow u nježno ružičastoj toaleti Ralpha Laurena i Julije Roberts u vintage crno-bijeloj kreaciji kuće Valentino, pa do Marion Cotillard u Jean Paul Gaultieru i Jennifer Lawrence u Dior Couture kreaciji, Oscari su nam ponudili pregršt modnih trenutaka u kojima su oskarovske večernje haljine jedna za drugom iz godine u godinu oduzimale dah.

Koje kultne haljine se najviše pamte, doznajte u nastavku.

10 kultnih lookova

Sandra Bullock, Alexander McQueen, 2014.

Sandra Bullock

Lupita Nyong’o, Prada, 2014.

Lupita Nyong'o

Jennifer Lawrence, Dior Couture, 2013.

Jennifer Lawrence

Marion Cotillard, Jean Paul Gaultier, 2008.

Marion Cotillard

Nicole Kidman, Nicolas Ghesquière, 2007.

Nicole Kidman

Angelina Jolie, Marc Bouwer, 2004.

Angelina Jolie

Julia Roberts, Vintage Valentino Couture, 2001.

Julia Roberts

Renee Zellweger, Vintage Jean Desses, 2001.

Renee Zellweger

Gwyneth Paltrow, Ralph Lauren, 1999.

Gwyneth Paltrow

Cher, Bobie Mackie, 1988.

Cher

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori