Nova kolekcija nakita hrvatskog brenda mammii jewellery

Nova kolekcija nakita hrvatskog
brenda mammii jewellery

Kada je riječ o nakitu koji nosi hrvatski potpis, jedan od zapaženijih brendova s uistinu posebnim modelima već je godinama mammii jewellery. Iza njega, kao što mnogi od vas znaju, stoji Maja Miletić, dizajnerica nakita, koju smo ugostili i u svojoj rubrici Moderna mama. Nakon što smo vam priču o mammii jewellery brendu otkrili u rubrici Iza brenda, danas vam donosimo pogled na novu kolekciju.
Fountain of love kolekcija sastoji se od modela izrađenih od srebra i mjedi s pozlatom sa dodatkom muslina, satena, poludragog kamenja i detalja od kože. Sam naziv kolekcije je komentar na pojam fontane vječne mladosti. Kroz pročišćene linije modela se provlače razmišljanja o smrti kao najvećeg tabua našeg vremena.
‘An old book has secrets to tell’, ‘Last Meal’ i ‘Anarchy’ naušnice su neki od modela koji sa sobom nose dugu priču o tome što znači biti žena u društvu opsjednutom mladošću. Ne treba nam fontana mladosti, već Fontana Ljubavi da bi srce ostalo mlado što je preduvjet za ispunjen život…
Naličje ove crnohumorne ideje je ipak puno nade i raspliće priču o ženinoj povezanosti s prirodom u kojoj je nalazila saveznika u borbi protiv tjelesnih oštećenja. Biljke poput masline, za koju se vjerovalo da je hrana bogova te različite sjemenke u starinskim receptima koja su se prenosila s koljena na koljeno i jačala žensko zajedništvo, su inspiracija za oblike koje slijede zakrivljenosti tijela. Poanta nije traženje ljepote, već nalaženje ravnoteže između lijepih i ružnih stvari u životu.

Učitati još
Zatvori