Kaubojske čizme su trend jeseni, a mi smo se zaljubili u Mango novi model
Kaubojske čizme su trend jeseni, a mi smo se zaljubili u Mango novi model

Kaubojske čizme su trend jeseni, a mi smo
se zaljubili u Mango novi model

Mnogi trendovi nam se ove sezone vraćaju u modu. Naglasak je na uzorcima, osobito kariranim, bojama i color blocking kombinacijama. U tom smislu možete spojiti i dva nespojiva uzorka u sinergiji s IT bojama. Poigrajte se modom jer ova sezona trpi sve. Osim boja i uzoraka, trend koji nas neće zaobići su kaubojske čizme. Riječ je o čizmama koje su bile u modi, izlazile i opet nam se vratile. Što godi mislili o njima, činjenica je kako svaku kombinaciju čine posebnom, a ove sezone stigli su razni modeli kaubojskih čizama. Nama je za oko posebno zapeo onaj iz Manga, koji zamišljamo na trendi jesenske kombinacije i jedva ga čekamo nositi.

kaubojske čizme
mango
kaubojske čizme
mango

Kaubojske čizme kao dio jesenske kombinacije

Povijest kaubojski čizama je duga i puna specifičnih priča. Ono što sa sigurnošću možemo reći je da svoje korijene vuku iz Teksasa ili Kansasa. Napravljenu su u smislu zaštitne obuće za tadašnje kauboje jer su dizajnom odgovarale svim njihovim potrebama. Povijest kaubojskih čizama promijenila se, gdje drugdje, nego u Hollywoodu i to 1930-ih i četrdesetih godina. Rastuća popularnost kaubojskih filmova i vestern žanra dovela je do popularnosti i same kaubojske estetike, osobito čizama. Upravo zbog toga, ono što je na početku bilo zamišljeno kao praktična cipela, postalo je modni trend.

kaubojske čizme
mango
kaubojske čizme
mango

Danas su kaubojske čizme dostupne u raznim varijantama. Bilo da je riječ o brušenoj koži, lakiranoj, matiranoj do detalja u vidu zakovica, ušitaka i ostalo. Ove jeseni naglasak je svakako na kaubojskim čizmama, a kako ih kombinirati donosimo u nastavku. Inspirirani svjetskim streetstyleom donosimo neke od fotografija koje će vas inspirirati. Model, koji nam se posebno svidio su Mango kaubojske čizme, koje dizajnom podsjećaju na Dries Van Noten model. Ove čizme zamišljamo  na jeans hlače i oversized bijele košulje. No, možemo ih zamisliti i na jesenske haljine ili ženska odijela. Što god odabrali, nećete pogriješiti.

čizme
mango

Foto: Instagram, Mango, IMAX

Učitati još
Zatvori