Klasične tenisice koje će vrlo brzo zavoljeti domaća street style scena

Veliki comeback tenisica koji se dogodio unatrag nekoliko godina u ormare i garderobe šire modne publike, poveo nas je na jedno uistinu uzbudljivo putovanje, od klasičnih stilova koji su posuđeni iz arhiva slavnih sportskih brendova, pa sve do jako trendi modela ‘chunky’ tenisica, koje su vladale modnom scenom posljednje sezone. Kada usporedimo ta dva trenutka u suvremenom modnom svijetu – klasičnih vs. predimenzioniranih i tako upadljivih i upečatljivih tenisica, već sada postaje jasno koji će od njih prevladati i ostaviti trajniji trag u modnome svijetu.

Jer klasične su tenisice te koje imaju bezvremensku kvalitetu i sve i da se pojavi neki novi otkačeni trend, opet će spremno konkurirati svojim univerzalno privlačnim stilom. Proteklih godina prigrlile su ih čak i žene koje se dotad uopće nisu mogle zamisliti u tenisicama, a sada se od njih ne odvajaju i upravo s njima u vidu danas kroje svoja modna izdanja, bilo da ih kombiniraju uz odijela, jeans i T-shirt ili romantične haljine.

adidas Originals Supercourt tenisice

Još jedan uspješan upliv u arhivu, ove je sezone ostvario adidas Originals, čija je nova kolekcija Home of Classics svojevrsna oda klasičnim bijelim kožnim tenisicama koje adidas proizvodi kroz cijelu svoju povijest i koje su kroz desetljeća bile dio raznih generacija, kultura i stilova. U Home of Classics kolekciji, koja uključuje ukupno 10 arhivskih modela, nalaze se i Supercourt tenisice, za koje već možemo zaključiti kako će ih vrlo brzo zavoljeti i domaća street style scena, satkana od pojedinaca koji su međusobno možda potpuno različiti, no svejedno ih zajednički veže ljubav prema klasičnim tenisicama. Oni će ih od 21. lipnja moći pronaći u hrvatskim The Athlete’s Foot trgovinama.

Inače, Supercourt tenisice inspiraciju vuku sa sportskih, točnije teniskih terena za koje su originalno napravljene, no sada je ideja da ih nosimo i izvan terena, u svakodnevnom životu i na gradskim ulicama. Model koji je u prošlosti isključivo nosio predznak ‘sportski’, danas postaje vrlo cool i urban te predstavlja modernu ekspresiju klasičnog stila, čije odlike svi cijenimo.

Old school tenisice na moderan način

Ove tenisice zadržale su elemente klasičnog dizajna uz evoluciju bijele tenisice za svaki dan. Po tipu su niskoprofilne i imaju perforirane 3 crte na bočnim stranama. Dekorativni šavovi i slojevi dodaju teksturu i dubinu kako bi se postigao ovakav višeslojni izgled.

Konstruirane su od klasičnog gumenog potplata napravljenog u jednom komadu, s različitim kožama i tonovima bijele boje, što inače vrlo klasičnom modelu svakako daje na zanimljivosti i atraktivnosti.

adidas Home of Classics Supercourt model predstavlja desetljeća iskustva na sportskim terenima, a sada nas poziva da i u svoje garderobe unesemo dašak klasičnog sportskog stila i tenisicu koja je proslavljena upravo na sportskim terenima dostojno proslavimo i na gradskim ulicama.

Gdje ih kupiti?

Svi ljubitelji sportske i ulične mode, kao i oni koji će to tek postati, bezvremenski model Supercourt pronaći mogu od 21. lipnjau The Athlete’s Foot trgovinama i web shopu

Supercourt tenisice potražite od 21. lipnja u sljedećim The Athlete’s Foot trgovinama:

Zagreb

                Arena Centar, Ul. Vice Vukova 6

                City Center One East, Slavonska avenija 11d

                City Center One West, Jankomir 33

Rijeka

                Tower Centar, Janka Polića Kamova 81a

Zadar

                Supernova, Ul. Akcije Maslenica 1

Split

                Mall of Split, Ul. Josipa Jovića 93

                City Center One, Vukovarska 207

0