Edukativne knjige koje će pomoći svakoj ženi za vrijeme trudnoće

Edukativne knjige koje će pomoći svakoj
ženi za vrijeme trudnoće

Trudnoća je vrlo zahtjevan životni period, kako fizički, tako i psihički. Žensko tijelo se mijenja, a osim njega, događa se velika promjena hormona i nije se lako nositi s tim. Osim toga, brojne žene se suočavaju s raznim strahovima u tom zahtjevnom razdoblju. Ovo se osobito odnosi na neznanje kako se suočiti i ponašati s određenim promjenama. Zbog svega toga, brojne žene strahuju postavljati pitanja, jer se na jedan način boje osude okoline. Da biste to zahtjevno razdoblje lakše prebrodile, a i sve ono što dolazi nakon, potrebna je pravilna edukacija i knjige koje će vam pomoći.

Knjige koje se isplati pročitati

Kada govorimo o pravilnoj edukaciji, to se može odnositi na dosta toga. Prvenstveno je važno slušati svoga liječnika koji vam vodi trudnoću, no to ne treba biti jedini izvor informacija. Danas na tržištu postoje kvalitetne knjige koje će vam pomoći da se nosite s određenim poteškoćama. Riječ je o knjigama koje su pisali stručnjaci, ali su prilagođene i lako shvatljive svima. Žensko tijelo u ovoj fazi se suočava s velikim promjenama i da bi same sebi olakšala, potrebno se što više educirati. Edukacija se ne odnosi na medicinske probleme, nego na sve hormonalne i psihičke promjene s kojima se žena u trudnoći treba suočiti.

Knjige koje potiču na žensku solidarnost i snagu tijela

Riječ je o literaturi koja se ne bazira samo na osnovne probleme, nego na jedan način hrabri ženu i daje joj do znanja s kojim se sve promjenama sposobna suočiti. Često ženama baš u tim situacijama fali riječ podrške i utjehe, a ova literatura vrlo osjetljivo i ispravno pristupa tom problemu. Na kraju dana, najvažnije je da se svaka žena dobro osjeća u svojoj koži bez obzira na okolinu i njezina očekivanja. U nastavku saznajte o kojim knjigama je riječ.

Žensko tijelo, ženska mudrost – dr. Christiane Northrup

Dr. Christiane Northrup je najveća svjetska stručnjakinja za cjelovito žensko zdravlje, a njezina kultna knjiga pomogla je milijunima žena diljem svijeta da pronađu put do iscjeljenja. Zanimljivo je što je autorica, koja je iznimno stručna na polju medicine, spojila klasičnu medicinu s alternativnim metodama i stvorila koncept koji je vrlo učinkovit. Knjiga ne tematizira samo trudnoću kao takvu, već općenito reproduktivno zdravlje, menstrualni ciklus i sve ostale fizičke promjene koje jedna žena može doživjeti. Knjiga glorificira žensko tijelo kao takvo i nudi bezbroj opcija u suradnji s medicinom, pomoću kojih se može utjecati na hormonalno zdravlje.

Što očekivati u trudnoći – Heidi E. Murkoff

Riječ je o knjizi koju je napisala skupina autora, uz Heidi E. Murkoff nalaze se Arlene Eisenberg i Sandee E. Hathaway. Ova knjiga obuhvaća sve nove spoznaje o trudnoći, porođaju i načinu života budućih roditelja. Tijekom trudnoće važno se dobro pripremiti na istu, a ova knjiga će vas upravo o tome educirati. Dobra priprema u startu nas lišava ozbiljnijih problema. Potrebno je pronaći dobrog liječnika, kupiti potrebne stvari za dolazak bebe, naučiti ispravno disati i još mnogo toga. Knjiga detaljno pojašnjava sve o trudničkoj prehrani, namirnicama i vitaminima koji su potrebni tijekom i nakon trudnoće. Zaista ju se isplati imati.

Čudesna moć hormona – Sanja Toljan dr. med.

Zdravi i uravnoteženi hormoni su najvažnija stavka kada je u pitanju žensko zdravlje. Kada su hormoni u ravnoteži, osjećamo se vitalno i zdravo. Pomoću ove knjige možemo uravnotežiti prehranu koja je osnova uravnoteženih hormona. Osim prehrane, postoji jako puno faktora na koje žena treba paziti kako bi dovela svoje tijelo u prirodni balans. Liječnica Sanja Toljan stekla je znanje u Americi i Europi i napravila brojna istraživanja kada su hormoni u pitanju. Hormonalna ravnoteža je boljka modernog društva zbog ubrzanog načina života, prehrane i ostalih čimbenika, a pomoću ove knjige vratit ćete se u prirodnu ravnotežu i ispravno educirati.

Foto: Pexels

Preporuka

Zatvori