Dermatolozi savjetuju kako njegovati osjetljivu bebinu kožu

Dermatolozi savjetuju kako njegovati
osjetljivu bebinu kožu

La Roche Posay Lipikar AP+ njega

Hladno i vjetrovito vrijeme, suhi zrak uzrokovan centralnim grijanjem i učestala tuširanja toplom vodom najgori su neprijatelji suhe, osjetljive, a posebno one nježne, dječje kože.

Jedinstvena suradnja branda La Roche-Posay i dermatologa rezultirala je dermatološkom kozmetikom iznimnih svojstava namijenjenoj svakodnevnoj njezi osjetljive bebine kože.

Brand koji ne pristaje na kompromise kada se radi o učinkovitosti ili sigurnosti svojih proizvoda, sada potvrđuje svoju predanost novim osiguranjem sigurnosti Lipikar AP+ proizvoda za novorođenčad, čak i kod onih koji imaju kožu sklonu atopijskom dermatitisu.

La Roche-Posay, njega kože beba

Nježna koža bebe

Bebina koža osjetljivija je od kože odraslih te više reagira na vanjske utjecaje i zbog toga joj je potrebna dodatna njega i zaštita. Iako bebina koža ima isti broj slojeva kao koža odraslih, znatno je tanja i njezina debljina je tek jedna petina onoga što će postati u odraslim godinama.

Vanjski sloj epiderme (rožnati sloj) mnogo je tanji i stanice su rjeđe raspoređene, a lojne žlijezde također su manje aktivne nego kod odraslih pa su hidrolipidni film i zaštitni kiseli sloj (vodeni dio hidrolipidnog filma, koji je blago kiseo) još razmjerno slabi.

La Roche Posay Lipikar AP+

Zaštitni sloj kože bebe ograničen je i osjetljiv te se tvari koje dolaze u kontakt s njezinom kožom lakše upijaju i prodiru u dublje slojeve. Zbog toga je koža bebe sklonija isušivanju više od kože odraslih. La Roche-Posay stoga predstavlja kliničku studiju koja potvrđuje učinkovitost i sigurnost AP+ proizvoda.

Klinički dokazana tolerancija na koži novorođenčadi

U nedavnim kliničkim studijama, Lipikar Baume AP+ i Syndet AP+ pokazali su značajnu toleranciju na koži djece i beba. Oba proizvoda testirana su na novorođenčadi, kroz kliničku studiju i pod nadzorom pedijatara, dokazujući optimalnu sigurnost prilikom uporabe.

Njega kože beba

Reduciran je rizik pojave atopije kod djece za 50%*

Atopijski ekcem je kronična upalna kožna bolest kod djece, koja zbog toga trpe nesnosan svrbež te imaju upaljene i oštećene kožne lezije. Nove kliničke studije nedavno su pokazale da uporaba emolijentne kreme u prva tri tjedna djetetovog života smanjuje rizik za razvoj kože sklone atopijskom dermatitisu.

Studija je provedena na 124 novorođenčadi koja su imala rizik od razvoja atopijskog dermatitisa. Od roditelja je zatraženo da nanose emolijentnu kremu barem jednom dnevno počevši od trećeg tjedna nakon rođenja. Rezultati pokazuju da terapija emolijentnim kremama od rođenja predstavlja siguran i učinkovit način za prevenciju razvoja atopijskog dermatitisa.

*1. »Osnažujuće jačanje barijere kože od rođenja omogućuje učinkovitu prevenciju atopijskog dermatitisa«, J ALLERGY CLIN IMMUNOL, SVEZAK 134, BROJ 4.

Simptomi atopijskog dermatitisa kod djece

Kod djece koja razviju bolest kasnije u životu (između 2. godine i puberteta) obično se prvo pojavljuje osip na tijelu, koji je suh s mrljama koje se ljušte i svrbe. Koža izgleda neravno, zadebljano i kožnato.

Najčešće zahvaćena područja su: nabori laktova ili koljena, vrat, zapešća, gležnjevi i/ili nabori između stražnjice i nogu.

Koža beba

Lipikar AP+ rutina vraća koži lipide i djeluje protiv iritacija i svrbeža

Proizvodi iz linije AP+ primjereni su i za kožu novorođenčadi, s klinički dokazanom učinkovitošću od prvog dana života. Formulacija proizvoda pruža optimalnu sigurnost tako da se ovi proizvodi mogu koristiti i na koži sklonoj atopijskom dermatitisu. Koži se vraćaju lipidi i smiruje svrbež.

Njega osjetljive kože započinje već tuširanjem

Lipikar Syndet AP+ je  nježan gel za pranje kože. Djeluje protiv draženja kože i svrbeža na način da koži vraća lipide. Lipikar Syndet AP+ odmah smiri osjetljivu kožu, jača kožnu pregradu i utječe na rjeđe pojavljivanje faza pogoršavanja suhoće kože, zahvaljujući inovativnom aktivnom sastojku Aqua Posae Filiformis.

Lipikar Syndet AP+

Lipikar Syndet AP+

Sastojak Aqua Posae Filiformis pomaže djelovati na odlučujuće čimbenike kod kože sklone atopiji: ponovno uspostavlja i stabilizira ravnotežu kožnog mikrobioma i obnavlja i čuva zaštitnu funkciju kožne barijere. Proizvod je primjeren za izrazito suhu kožu beba, djece i odraslih, kožu sklonu svrbežu te kožu sklonu atopiji. Ne sadrži miris, sapun niti paraben.

Balzam koji trenutno umiruje kožu

Lipikar Baume AP+ je balzam koji koži vraća lipide te djeluje protiv iritacije i svrbeži. Balzam trenutno umiruje osjetljivu kožu te pomaže da se faze pogoršanja suhoće kože rjeđe pojavljuju. Proizvod sadrži inovativni aktivni sastojak Aqua Posae Filiformis koji pomaže djelovati na odlučujuće čimbenike kod kože sklone atopiji: ponovno uspostavlja i stabilizira ravnotežu kožnog mikrobioma i obnavlja i čuva zaštitnu funkciju kožne barijere.

Lipikar Baume AP+

Lipikar Baume AP+

Formula je također obogaćena niacinamidom i karite maslacem te sadrži minimalan broj sastojaka posebno prilagođenima osjetljivoj koži. Tekstura balzama brzo se upija, nemasna je i neljepljiva te kožu čini mekom i pruža joj dugotrajnu ugodu. Proizvod je primjeren za izrazito suhu kožu beba, djece i odraslih. Lipikar Stick AP+  djeluje protiv svrbeža i primjeren je za osjetljivu i vrlo suhu kožu. Idealan je za SOS trenutke napadaja češanja kože.

Kako smanjiti svrbež i suhoću kože zimi?

Suha koža je čest problem, posebice u zimskim mjesecima. Može se javiti izolirano ili kao simptom kožnih bolesti (atopijski dermatitis, psorijaza). Nerijetko se u djece, koja u većem dijelu godine imaju normalnu kožu, opaža u zimskim mjesecima pojava suhe kože.

Baby

Kako bi se smanjile iritacije osjetljive kože koje su naglašene tijekom zimskih mjeseci, potrebno je iz okoline ukloniti sve čimbenike pogoršanja ekcema. To su različiti iritansi, kućna prašina, perje, vuna, sintetika, itd. te mogući potencijalni alergeni kao što su nutritivni alergeni ili inhalatorni alergeni.

Drugi stupanj zaštite je pravilna njega kože, koja obuhvaća izbjegavanje agresivnih sredstava za pranje, korištenje syndeta za pranje te redovito nanošenje neutralnih krema i masti koji se nazivaju emolijensi. Upravo pomoću emolijensa koži vraćamo lipide i vlažnosti te ih iz tog razloga nanosimo višekratno tijekom cijelog života.

Koža koja je osjetljiva mora dobivati vlagu i lipide nekoliko puta dnevno kako bi vratila prirodni zaštitni sloj koji je štiti od alergena. Kreme treba nanositi nekoliko puta dnevno kako bi obnovile njenu vlažnost, umirile je i smanjile svrbež.

Baby2

Lipikar poklon za bolji život osjetljive kože

Za bolji život osjetljive kože tijela zimi, koja treba posebnu rutinu njege i lipide, La Roche-Posay je u odabranim ljekarnama pripremio posebnu pogodnost – poklon, Lipikar Syndet AP+ (100 ml), uz kupnju Lipikar Baume AP+ balzama za njegu tijela (200 ml).

 

Foto: La Roche-Posay, Unsplash

Učitati još
Zatvori