Vodeni parkovi savršeni za jednodnevni izlet i spas od vrućina
Vodeni parkovi savršeni za jednodnevni izlet i spas od vrućina

Vodeni parkovi savršeni za jednodnevni
izlet i spas od vrućina

I dok čekamo da se zaputimo na more, osvježenje možemo potražiti i u brojnim vodenim parkovima diljem Hrvatske. Vodenih atrakcija u njima ne manjka, a prilagođeni su svim uzrastima. Od sjevera do juga zemlje, pronašli smo ono najbolje kad su u pitanju vodeni parkovi, kao stvoreni za jednodnevni izlet.

Aquacolors Poreč

Odlazak u Istru nikada nije bio zabavniji. Vodeni park Aquacolors prikladan je za sve uzraste, a prostire se na površini od 100.000 kvadratnih metara. U top atrakcije parka zasigurno spadaju vodeni tobogani kojih je ovdje čak 12. Definitivno najpoznatiji od njih je Magicone, čiji geometrijski oblik osigurava uzbudljivu vožnju. Od bazena tu je najposjećeniji svakako bazen s umjetnim valovima koji će osigurati sate i sate zabave i bijeg od ljetnih vrućina. Poseban je naglasak na atrakcijama za djecu, od kojih je najpopularnija Tornado. Riječ je o mini verziji ogromnog Magiconea. Uzbudljiva vožnja završava u dječjem bazenu Crocodile bay.

Park Aquacolors osmišljen je za cjelodnevni boravak cijele obitelji. Na raspolaganju su vam hrana i piće, aquashop, ležaljke i suncobrani, ormarići i još mnogo toga.

Aquapark Adamovec

Ukoliko se nalazite u metropoli, ne trebate daleko tražiti osvježenje. Nadomak Zagreba smjestio se Aquapark Adamovec koji na raspolaganju ima bogat vanjski i unutarnji sadržaj. Posjetiteljima su na raspolaganju atraktivni bazeni s raznim sadržajem za djecu i odrasle. Tu su također i welness te spa program, uz gastronomske delicije koje se poslužuju a la carte ili u samoposlužnom restoranu. Sve to prostire se na 15.000 metara kvadratnih. U ponudi također imaju i organizaciju dječjih rođendana.

Aquapark MartiLandia

Sjever Hrvatske poznat je i po Termama Sveti Martin, a sada je tu i vodeni park MartiLandia koji nudi pregršt sadržaja. Ono čime se ponose jest činjenica da je cijeli kompleks smješten u oazi netaknute prirode, u središtu Međimurja. Ovaj vodeni park nudi sadržaj za djecu i odrasle na 2600 metara kvadratnih vodene površine. Osim brojnih tobogana i vodenog igrališta, tu su i grijani vanjski bazeni koji su predviđeni za sve temperature. Uz sami vodeni park raspoređeni su ugostiteljski objekti u kojima možete uživati u ukusnoj hrani i piću.

Istralandia

Istra je posljednjih godina postala meka brojnih vodenih i tematskih parkova. Iako je Aquacolors možda najpoznatiji, tu je i popularna Istralandia. Nalazi se u mjestu Nova Vas na zapadu Istre, samo pet kilometara od obale mora. U Istralandiji možete pronaći čak dvadesetak tobogana, od kojih su zasigurno najatraktivniji tobogan za slobodni pad te Fantasy Hole. Uz adrenalinske atrakcije, tu je i velik izbor vodenih atrakcija za djecu. Najmlađi posjetitelji tako mogu uživati u Spray Kids Areni te Kids Jumping Pool bazenu. Tu je i tobogan Sea Hole dugačak čak 81 metar te prilagođen djeci. Uz vodene atrakcije, tu su i dnevni animacijski programi, a park ima i velik izbor hrane i pića u svojim ugostiteljskim objektima.

Aquapark Dalmatia

Aquapark Dalmatia nalazi se nadomak Šibenika, unutar obnovljenog hotelskog kompleksa Solaris. Riječ je o obiteljskom dijelu kompleksa u kojem je sve podređeno obiteljskoj zabavi. Cijeli je vodeni park zamišljen kao mjesto iz dječjih priča. Tu je tako velika vodena utvrda, Lazy River rijeka, ali i brojni jacuzziji u kojima mogu uživati odrasli. Brojni vodopadi, prskalice i mlaznice smješteni su na svakom dijelu parka i garantiraju odličnu zabavu za sve uzraste. Uz brojne atrakcije, tu je i ugostiteljski objekt u kojem možete nešto pojesti i popiti, ali i beach shop u kojem možete kupiti sve što vam je potrebno za plažu.

Aquapark Shhhuma

Aquapark Shhhuma nalazi se u srcu parka prirode Papuk u Velikoj, na samom izvoru termalne vode. U potpunosti renovirani i nadograđeni popularni Velički bazeni svoja vrata posjetiteljima otvorili su u ljeto 2021. godine.
Kompleks koji se prostire na preko 17.000m2 sastoji se od 5 bazena, 3 tobogana, dječjeg vodenog tornja, gljive, dječjeg prskališta, spore rijeke, zatvorene igraonice,
restorana, fast fooda, slastičarnice, vanjskog bara, bara u bazenu spore rijeke te trgovine. Brojni sadržaji aquaparka i svakodnevni dodatni programi upotpuniti će dan proveden u ovom vodenom parku.

Foto: Unsplash, Instagram

Učitati još
Zatvori