Tajna ljepote 21. stoljeća nema veze s beauty proizvodima

Tajna ljepote 21. stoljeća nema
veze s beauty proizvodima

Svi sanjamo o besprijekornoj i blistavoj koži, no sa svim novim proizvodima koji se stalno pojavljuju na policama i naizgled beskrajnim skincare savjetima na internetu, nije uvijek lako otkriti rutinu njege kože koja će vam najbolje odgovarati. Osnove već svi znamo – potrebno je piti puno vode, naspavati se, voditi računa o higijeni i baviti se tjelovježbom, ali što je sa svime onime između? Još kako godine prolaze, razina hijaluronske kiseline i kolagena u našoj koži opada, a znakovi starenja se polako počnu pojavljivati i postaju sve izraženiji iz dana u dan. Stoga ne čudi što je anti-age industrija procvjetala, a brojni tretmani postali su ‘it’ beauty trend.

Stručnjaci nam otkrivaju da tajna ljepote 21. stoljeća više nema toliko veze s proizvodima za njegu kože. Od odabira pravog proizvoda za čišćenje lica za vaš tip tena, pravih aktivnih sastojaka u serumima i kremica za lice, do redovitog čišćenja make up kistova, sve to će pomoći u održavanju kože sjajnom i blistavom. No, postoje drugi trikovi koji su puno dugotrajniji i uz koje ćete trajno izgledati ljepše, mladoliko i zdravo. U nastavku otkrijte sve o tretmanima koji su ultimativna tajna ljepote 21. stoljeća.

Holivudski osmijeh skida godine s lica

Estetski nedostaci na zubima često dovode do toga da ljudi skrivaju svoj osmijeh, manje se smiju, narušeno im je samopouzdanje i jednostavno su nezadovoljni sami sobom. S druge strane lijep osmijeh je nešto čemu svi težimo, a osim što se osjećamo samopouzdanije, on nam može i skinuti godine s lica. Moderna stomatologija je za takve probleme ponudila zubne ljuskice. One su najlakši način postizanja vrhunskog holivudskog osmijeha.

Radi se o tankim kompozitnim ili keramičkim fasetama koje se postavljaju na površinu zuba te im daju potpuno prirodan izgled i divan izgled. Stručnjaci dentalne medicine iz poliklinike TIM DENT – Miličić pomoću ljuskica u potpunosti mijenjaju oblik, boju, dužinu i širinu zuba. One su jedan od najboljih načina za isticanje ljepote osmijeha. Sam postupak ugradnje ljuskica je bezbolan i brz, a najčešće su potrebna samo dva posjeta  kako bi se postigao očaravajući osmijeh. Uz to, one mogu poslužiti kao alternativa ortodontskoj terapiji u slučaju manjih nepravilnosti kod položaja zubi ili ako postoji mali razmak između prednjih zubi.

Riješite se baby obraščića uz buccal fat removal tretman

Redukcija bukalnih masnih jastučića ili poznatije kao buccal fat removal je kirurški zahvat kojim se smanjuju puni obrazi. Na taj se način poboljšava kontura lica i ističu jagodice. Radi se o najnovijem tretmanu u poliklinici TIM DENT – Miličić, koji obožavaju i svjetski poznate zvijezde poput Belle Hadid.

Naime, zahvat se vrši kroz mali rez unutar usne šupljine. Na taj način zahvat ne ostavlja nikakve vidljive rezove i ožiljke. Važno je napomenuti kako kirurg odstranjuje bukalnu mast samo onoliko koliko je potrebno za potrebnu konturu lica i obraza. Trajanje tretmana je 20 minuta, a svojim svakodnevnim aktivnostima možete se vratiti samo jedan dan nakon zahvata. Potpuni oporavak traje dva tjedna, a rezultati su trajni i vidljivi odmah nakon zahvata. Konačni rezultat možete vidjeti nakon što nestanu otekline.

Vistabel – najpopularniji anti-age tretman

Vistabel tretman pomlađivanja trenutno je najpopularniji anti-age tretman u svijetu. Riječ je o prirodnom, pročišćenom proteinu iz jedne vrste bakterije koji najučinkovitije briše bore s čela i oko očiju. Koristi se za uklanjanje bora i konturiranje lica, a aplicira se u malim dozama putem injekcije. Učinkovito uklanja bore na čelu glabelarne bore tzv. bore mrštilice, bore smijalice nastale oko očiju i bore na nosu. Vistabel tretmanom podižu se i obrve i zateže vrat. Često se koristi i za spuštanje gornje usne kod onih kojima se tijekom smijanja previše vidi zubno meso. Uspješno se primjenjuje i kod pacijenata s previše izraženom muskulaturom za žvakanje postižući efekt sužavanja lica.

Vistabel tretman pomlađivanja vrlo je jednostavan, brz i gotovo bezbolan tretman, a traje svega petnaestak minuta. Počinje djelovati 3-5 dana nakon tretmana, a njegov učinak traje 3-6 mjeseci. Za razliku od drugih brendova, s Vistabelom lice neće izgledati umjetno niti će se itko osjećati ukočeno. Ovo je broj. 1 tretman u estetici lica kada su bore u pitanju. Svi koji žele ispraviti gummy smile, zagladiti bore, podignuti obrve i zategnuti vrat mogu nam se s povjerenjem obratiti poliklinici TIM DENT – Miličić.

Hijaluronski dermalni fileri za prirodno pomlađivanje kože

Novi trend u estetici lica je prirodno pomlađivanje i izbjegavanje invazivnih kirurških zahvata. Tu nastupaju hijaluronski dermalni fileri koji spadaju u kategoriju neinvazivnih tretmana koji pomlađuju na prirodan način. Osim toga, hijaluronskim filerima se mogu tretirati točno određena područja, malim dozama. Rezultati su brzi i relativno dugotrajni, a mogu se popunjavati bore, brazde, ali i tretirati i korigirati ožiljke, udubljenja, konturirati usne i modelirati lice. Hijaluronski dermalni fileri mogu se aplicirati kod muškaraca i žena, bez obzira na dob, a idealno vrijeme za prvi tretman je pojava prvih znakova starenja – bora.

U kombinaciji s Vistabel tretmanom daju najbolji rezultat za izglađivanje bora iznad nosa te oko očiju. Fileri su biokompatibilni i biološki razgradivi u koži te ne izazivaju alergijsku reakciju, a tretman je bezbolan i potpuno siguran, te je gotov za 10-30 minuta. Hijaluronski dermalni fileri traju otprilike šest mjeseci, no jako je važno napomenuti da češćim ponavljanjem tretmana, rezultati traju dulje jer se na taj način smanjuje resorpcija hijalurona.

U Poliklinici TIM DENT-Miličić visoko estetizirani osmijesi svakodnevna su praksa zahvaljujući uhodanom timu i vlastitom dentalnom laboratoriju uz slogan VAŠ OSMIJEH, NAŠA STRAST. Tako da holivudski osmijeh i sve druge navedene usluge možete pronaći u poliklinici TIM DENT-Miličić na adresi Ogrizovićeva 30, u Zagrebu, kako biste sami otkrili tajne ljepote 21. stoljeća. Više informacija dostupno je na internetskoj stranici poliklinike klikom ovdje, a prvi specijalistički pregled je besplatan. Naručiti se možete na email [email protected] ili na broj telefona 01/3822 937.

Foto: Profimedia, Pexels, Unsplash, Promo

Učitati još
Zatvori