Tamara Žaja Miličić: Jeste li znali da postoji nevidljivi aparatić za zube?

Tamara Žaja Miličić: Jeste li znali da
postoji nevidljivi aparatić za zube?

Klasični aparatić za zube

Stomatolog vam je sugerirao ono što već dugo znate, da trebate nositi aparatić za zube, ali od same pomisli na neudobne i neugodne aparatiće, vremensko trajanje nošenja, sve priče koje ste čuli o neugodnoj boli, zatezanju, zapinjanju hrane… vrlo brzo odustajete od takve vrste tretmana. Ako i ovo nisu bili faktori zbog kojih ćete odustati, kada pomislite na ‘tonu željeza’, koje će se osmjehnuti zajedno s vama, obično je taj estetski moment onaj koji prevagne i kada konačno odustanemo. Znam, i mene bi ulovila jeza da nisam stomatolog.

No, dobra vijest je što smo silnim napretkom u stomatologiji, došli i do pomaka kada je u pitanju tradicionalni, omraženi aparatić za zube, i ne zna se tko je zbog toga sretniji, odrasli ili djeca! Ili možda čak i mi stomatolozi (smijeh).

Invisalign aparatić, @alatorreee

Invisalign nevidljivi aparatić za zube koji ima snagu klasične fiksne ortodoncije

Terapija Invisalign aparatićem za zube se izvodi pomoću plastičnih, prozirnih udlaga (tzv. alignera), koje su precizno kompjuterski napravljene za svakog pojedinog pacijenta. Udlage su prozirne i pacijent svaku nosi po dva tjedna, 24 sata dnevno, i skida ju samo kada jede i pere zube. Svaka udlaga pomalo pomiče zube u željeni položaj, prema planu terapije kojeg je odredio ortodont, a na temelju otisaka i analize RTG snimki. Prije izrade udlaga, koje se izrađuju u središnjici tvrtke u Kaliforniji te se šalju u polikliniku, ortodont mora korigirati, prilagoditi i na kraju odobriti predložene pomake koji su prezentirani putem računalnog softvera. Pacijent može istovremeno vidjeti simulaciju na koji će mu se način zubi pomicati te kakav bi trebao biti finalni rezultat.

Prozirne udlage, @invisalign

Kako ćete znati da li vaš problem mogu riješiti ove popularne, prozirne udlage?

Invisalign će vam preporučiti vaš stomatolog, a najčešći problemi koje će bez problema riješiti su razmak među zubima, nepravilni zagriz i zubi koji su zbijeni, odnosno koji nemaju dovoljno mjesta kako bi se pravilno razmjestili.

Ono što će vam ova moderna metoda omogućiti su nevjerojatne razlike u odnosu na klasični metalni aparatić za zube; smanjen broj odlazaka stomatologu, nemjerljivo veća udobnost i ugodnost, veću opuštenost radi činjenice da ne morate nositi metalni aparatić i u konačnici sam proces neće naručiti vaše samopouzdanje, jer ćete se sa svakom novom udlagom sve jače i ljepše smijati!

Tamara Žaja Miličić

Ukoliko imate pitanja obratite se stručnjacima stomatološke poliklinike TIM DENT – Miličić koja je ovlaštena poliklinika za Invisalign® u Hrvatskoj, posjetite službenu stranicu, kontaktirajte ih telefonski na 01/38 22 937 ili e-mailom [email protected].

Tekst: Tamara Žaja Miličić

Foto: PR, Instagram, Pexels

Učitati još
Zatvori