Ortodoncijom do savršenog osmijeha u TIM DENT Miličić

Ortodoncijom do savršenog osmijeha
u TIM DENT Miličić

Samosvjesnost generacije Z dovela je do trenda kojega nitko nije očekivao – nošenje aparatića za zube! I dok nas je većina očajavala što u tinejdžerskim danima mora nositi metalne „bravice“, neki novi klinci osvijestili su estetsku, ali i zdravstvenu važnost nošenja aparatića za zube te pričanjem o svojim dentalnim „brigama“ na društvenoj mreži Tik Tok motiviraju i mnoge druge da se odluče na isti korak. Ipak, uz napredak tehnologije, metalni aparatići mogu biti i dio prošlosti – skoro u potpunosti zamijenili su ih popularni clear aligneri, a upravo oni dio su velike novosti zagrebačke Poliklinike TIM DENT Miličić. 

Svakodnevno ulaganje u edukaciju

S razlogom, Poliklinika TIM DENT Miličić prepoznata je kao centar za rješavanje najšire dentalne problematike. Svakodnevno ulaganje u edukaciju svojih zaposlenika te stvaranje motivirajuće i stimulirajuće radne sredine u kojoj svi funkcioniraju poput druge obitelji daje siguran i umirujuć dojam radi kojega im se pacijenti vrlo rado vraćaju. Upravo je otvaranje ortodoncije bio sljedeći korak u razvijanju poliklinike, kako bi ostala ukorak svjetskim trendovima. Ortodoncija je specijalistička grana stomatologije koja se bavi dijagnostikom, prevencijom i ispravljanjem nepravilnog položaja zubi te nepravilnog odnosa između gornje i donje čeljusti. Dobne granice za ortodontsku terapiju nema, kao što nikad nije ni prekasno za ispravljanje zubi ili praznina koje su nastale vađenjem zubi. Također, ortodoncijom se mogu izbjeći i nezgodni karijesi između zubi, a danas više no ikad pruža jednostavan, znatno brži i manje bolan proces ispravljanja nepravilnog zagriza. 

Aparatići koji su gotovo nevidljivi

Ortodontska terapija alignerima već je široko rasprostranjena društvenim mrežama, što itekako dokazuje njihovu praktičnost, decentnost i učinkovitost. Ona koristi prozirni aparatić koji je gotovo nevidljiv. Osim ispravljanja nepravilnog rasporeda zubiju, aligneri se koriste i za ispravljanje zagriza, protiv prekomjernog trošenja zubi, kod bolova u čeljusti… Brend Invisalign svjetski je popularan brend prozirnih aparatića odnosno alignera koji se u potpunosti zasniva na modernoj digitalnoj tehnologiji; nakon pregleda oralnog stanja pacijenta, doctor uzima precizni otisak pomoću intraoralnog skenera te se pomoću 3D printera izrađuje sam aparatić od patentirane medicinske plastike (BPA free). 

Pacijent dobije unaprijed određene i kreirane udlage koje mijenja prema dogovoru s ortodontom svakih 7 do 10 dana, a kako je terapija unaprijed isplanirana i dobivena (pacijent odmah dobiva minimalno 7 udlaga), smanjuje se potreba za čestim odlascima kod ortodonta u odnosu na fiksnu ortodonciju. Svaka od ovih udlaga ima određen pomak u dizajnu pa tako vrši planirani pritisak na prethodno planiranim pozicijama i tako pomiče zube. Aligneri se nose stalno, praktički su neprimjetni, a skidaju se samo prilikom obroka, što već u prvih nekoliko mjeseci može pokazati značajnu razliku u izgledu samog osmijeha. Također, prednost alignera spram fiksnog aparatića je to što se može skinuti u bilo kojem važnom trenutku, poput svečanosti, javnih nastupa i slično, te se po završetku samostalno vratiti. Na kraju terapije, bitno je nositi pripisanu noćnu udlagu ili retainer kako bi zubi zadržali svoj novi položaj. 

Besplatne konzultacije

Ako ste se napokon odvažili ispraviti vaš zagriz ili ukloniti razmak između zuba, bitno je znati kako Poliklinika TIM DENT Miličić nudi besplatne konzultacije te besplatan prvi pregled, što je prvi korak u ostvarenju vašeg osmijeha iz snova. Ugodna atmosfera Poliklinike TIM DENT Miličić na adresi Ogrizovićeva 30, Zagreb, pomoći će prebroditi svaki vaš strah od stomatološke stolice – jer njihova predanost svakom pacijentu ponaosob perfektno je ispričana u sloganu: “Vaš osmijeh, naša strast”.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori