Greške koje mnogi rade prilikom prelaska na zimsku beauty rutinu

Greške koje mnogi rade prilikom
prelaska na zimsku beauty rutinu

@tineandreaa

S dolaskom hladnijih dana najveći se naglasak stavlja na promjenu koja se događa u ormaru, no isto onako kako sezonski mijenjamo garderobu, trebamo napraviti i promjenu u kozmetičkoj torbici, odnosno na policama u kupaonici. Jesen je rezervirana za novu beauty rutinu koja podrazumijeva veći broj proizvoda koje koristimo na licu, a proizvodi najčešće imaju teže i masnije formule jer je lice nužno zaštititi od štetnih vanjskih utjecaja kao što su vjetar, hladnoća i suh zrak zbog grijanja u zatvorenom prostoru. Međutim, pri promjeni nerijetko se mogu dogoditi greške kojih nismo ni svjesni, a u nastavku donosimo mišljenja dermatologa oko tog koje su najčešće greške.

Pjena za čišćenje lica nije dobar odabir

Sve počinje od proizvoda za čišćenje lica, a u zimskim danima pjena nije dobar odabir jer je preagresivna za lice i s površinskog sloja kože može ukloniti njezina prirodna ulja.Mnogi često osjećaj čistoće na licu povezuju s tim da je koža zategnuta, no to nije u potpunosti točno. Naime, jedan od uzroka osjećaja zategnutosti na koži može biti i taj da ste skinuli prirodna ulja s lica. Gubitak prirodnog ulja koža će pokušati nadoknaditi dodatnom proizvodnjom sebuma, a time će koža postati masnija, što nikome nije cilj. Umjesto pjene za čišćenje lica, okrenite se proizvodima za čišćenje lica na bazi ulja ili onima kremaste formule.

Caudalie Make-Up Removing Cleansing Oil

Lagani serumi nisu za zimske dane

S dolaskom hladnijih dana nužno je lagane i prozračne formule zamijeniti onim masnijima i težima. Ako imate suhu ili dehidriranu kožu, nužno je opskrbiti se snažnim hidratantnim kremama koje je nahraniti i zaštitit kožu, primjerice od hladnoće i snažnog vjetra. Vrlo je bitno stvoriti zaštitnu barijeru na koži pomoću koje će koža zadržati vlagu.

Clinique Dramatically Different™ Moisturizing Cream

Preskakanje kreme sa zaštitnim faktorom

Sunce je jedan od glavnih uzročnika srarenja kože pa je kremu sa zaštitnim faktorom nužno koristiti cijele godine, a ne samo u ljetnim danima. Tijekom hladne sezone preporučuje se krema sa SPF 30, bez obzira na to što mnogi misle da krema nije potrebna jer zračenje nije snažno kao tijekom ljeta. U posljednje vrijeme sve se veći naglasak stavlja i na zaštitu lica od zračenja s ekrana računala i mobitela pa kožu treba zaštititi od UVA i UVB zračenja.

The Ordinary Mineral UV Filters SPF 30 with Antioxidants

Zanemarivanje prehrane

Ono što konuzumiramo jednako je bitno, ako ne i bitnije od onoga što nanosimo na lice kako bi koža bila zdrava i blistava. U zimskim danima stručnjaci preporučuju uzimanje dodataka prehrani, primjerice vitamina D, koji može pomoći u liječenju stanja kože poput suhe kože. Vitamin D idealan je za održavanje kože podatnom i zdravom.

Foto: Instagram, Douglas, Cult Beauty

Učitati još
Zatvori