Uzimanje otisaka zubi vam odsad više ne mora biti neugodno iskustvo

Uzimanje otisaka zubi vam odsad više ne
mora biti neugodno iskustvo

Kada dođe do toga da moramo otići stomatologu kako bismo dali otisak zubi, to skoro nikada nije nešto čemu se veselimo. Već desetljećima je grizenje otisnih masa ili žlica za otiske jedini način da se dobije otisak zubi prema kojem se mogu izraditi proteze, krunice, implantati ili aligneri. No, čim pomislimo na taj osjećaj, odmah nam je mučno. Srećom, danas više ne moramo prolaziti kroz to neugodno iskustvo jer su izumljeni intraoralni skeneri. Oni postaju sve popularniji u stomatologiji zbog cijelog niza razloga. Jedan od njih je to što nude relativno jednostavan i prikladan način za stvaranje optičkih otisaka zubi. Osim toga, oni su precizniji i brži od raznih smjesa za kalupljenje. Ovo digitalno kreiranje otiska sada možete obaviti u Poliklinici TIM DENT-Miličić i to uz pomoć trenutno najboljeg i najpreciznijeg uređaja – TRIOS 3Shape skenera. Detalje o intraoralnom skeneru možete otkriti u nastavku.

Što je intraoralni skener?

Intraoralni skener je uređaj koji se u stomatologiji koristi za digitalno kreiranje otisaka. TRIOS 3Shape skener koristi najmoderniju tehnologiju snimanja kako bi izradio precizan 3D prikaz zubi i čeljusti. Proces skeniranja traje samo nekoliko minuta, potpuno je bezopasan, precizan i vrlo ugodan za pacijente. Digitalni intraoralni skener na taj način zamjenjuje tradicionalno uzimanje otisaka koje je za često neugodno, dugotrajno, a kod nekih aktivira i nagon za povraćanje.

Intraoralni skener TRIOS 3Shape, neugodne trenutke kod stomatologa čini iznimno ugodnima

Trios intraoralni skener tvrtke 3Shape trenutno je najbolji i najprecizniji uređaj za uzimanje digitalnih otisaka čeljusti. S vrlo velikom preciznošću omogućuje potpuno bezbolno, a vrlo pouzdano i precizno kopiranje stanja usta pacijenta, bilo za analizu ili za izradu protetskih radova, krunica ili mostova, bez korištenja otisnih masa ili žlica za otiske. Trios 3Shape skenerom se otisak čeljusti registrira za manje od 60 sekundi, što znatno ubrzava cijeli postupak terapije, a za pacijenta je puno ugodnije i zahtjeva mnogo manje vremena provedenog na stomatološkom stolcu. 

Osim protetskih radova, Trios 3Shape skenerom se mogu uzimati i otisci za ortodontske folije – alignere, djelomične ili potpune proteze, te otisci za planiranje implantološke terapije ili simulacije budućeg osmijeha pacijenta. Uz to, digitalni otisak, odnosno 3D prikaz vaših zubi, sprema se u elektronskom obliku. Na taj način se može analizirati ili modificirati u dentalnom laboratoriju prilikom izrade protetskog rada.

Benefiti intraoralnog skenera

Udobnost pacijenta, jednostavno i praktično rukovanje i preciznost skenera su najveći benefiti intraoralnog skenera. Uzimanje digitalnog otiska pomoću skenera je brzo, jednostavno i precizno, a njegova upotreba je jednostavna i laka. Wireless tehnologija omogućuje to da se intraoralni skener koristi bez suvišnih žica i kablova. Upravo zato je rukovanje praktično i jednostavno dok skener precizno i točno određuje nijansu zubi i snima HD fotografije u boji.

Poliklinika TIM DENT-Miličić nalazi se na adresi Ogrizovićeva 30, u Zagrebu. Više informacija o poliklinici dostupno vam je na internetskoj stranici poliklinike ovdje, a dobro je znati i to da je prvi specijalistički pregled besplatan. Naručiti se možete putem e-maila [email protected] ili broja telefona 01/3822 937.

Foto: Pexels, TIM DENT-Miličić

Preporuka

Zatvori