Kako pomoći kosi nakon povratka s mora?

Kako pomoći kosi nakon povratka s mora?

@belenhostalet

Povratak s mora na gradski asfalt nikad nije jednostavan jer bi svatko volio produžiti boravak na moru, no obveze ipak zovu na povratak u svakodnevicu. Dio povratka u svakodnevicu podrazumijeva i poseban tretman kose koji svakog očekuje nakon ljetnog provoda i odmora jer sunce sol te klor iz bazena mogu ostaviti upečatljiv trag na kosi pa ju je nužno vratiti u zdravo stanje i pružiti joj potrebnu njegu kako bi ona ponovno bila zdrava, njegovana i sjajna.

Zakažite termin u frizerskom salonu

Nakon godišnjeg odmora, odlična je ideja zakazati termin u frizerskom salonu kako bi sa frizerom konkretno vidjeli u kakvom je stanju kosa nakon izlaganja visokim temperaturama, vjetru, moru i soli. Uvijek je dobra ideja napraviti i neki “simboličan” rez – ne govorimo o drastičnoj promjeni frizure, već o šišanju vrhova i oštećenih dijelova kose kako bi ona mogla ispočetka rasti zdravo i izgledati njegovano i sjajno.

Osvježite boju kose

Sunce i vjetar iscrpit će kosu, a to se odnosi i na boju kose koja nakon izlaganja sunčevim zrakama može izblijedjeti i izgledati nenjegovano. Iako ju je i u ljetnim danima nužno zašititi, štetno UV zračenje i dalje može imati negativan utjecaj na boju. Bez obzira na to odlučite li se za obnavljanje boja doma ili u frizerskom salonu, izbjegavajte preinvazivne preparate, a o idealnom rješenju najbolje se posavjetovati s frizerom. Jesen nam donosi i mnoštvo novih trendova u bojanju kose poput caramel moche u popularnom balayageu i milk tea, nijansama koje će oduševiti sve brinete.

Izaberite ciljane proizvode za njegu kose

@belenhostalet

Tajna nahranjene kose krije se upravo u kvalitetnoj njezi kose, a da bi dobili željeni rezultat i postigli zdravu i sjajnu kosu, bitno je izabrati pravilnu hair rutinu i ciljane proizvode koji će pomoći kosi nakon ljeta. Proizvodi kosu trebaju nahraniti od korijena do vrhova te joj pružiti zdrav i njegovan izgled s dodatkom sjaja. L’Oréal Professionnel Absolut Repair linija je proizvoda koju obožavaju frizeri, ali je možete koristiti i u kućnoj radinosti te s kose obrisati sve tragove koje su ostavili dugo i toplo ljeto te sunce i more. Linija je sastavljena od sedam proizvoda koji donose baš sve potrebno kako biste potpuno transformirali svoju kosu. U njoj se nalaze osnovni proizvodi za njegu kose poput šampona i balzama, maske za kosu kao nezaobilazan korak koji će kosi dati dodatnu intenzivnu njegu te proizvodi za stilizaciju kose koji štite kosu i pružaju joj dodatnu dozu njege. Ovi će proizvodi kosi pružiti sve potrebno zahvaljujući jedinstvenoj kombinaciji ekstrakta ljuskica zlatne kvinoje i pšeničnog proteina koji momentalno obnavlja površinu kose. Proizvode je nužno koristiti redovito je će se na taj način stvoriti željeni rezultat koji je svima jednak – zdrava, otporna, sjajna i meka kosa.

Da bi kosa bila zdrava i lijepo izgledala, vrlo je bitno da početak njege bude kvalitetan pa je bitno odabrati šampon i balzam za kosu koji će većnakon prvog korištenja obnoviti površinu kose te joj dati željenu mekoću i sjaj. Iako uporabu maske mnogi i dalje preskaču, nju je iznimno bitno uvrstiti u hair rutinu kako bi kosa imala kraljevski tretman – umjesto balzama, dvaput tjedno nanesite masku na kosu nakon šampona i ostavite da djeluje nekoliko minuta, a čestice ekstrakta zlatne kvinoje vrlo će brzo transformirati kosu. Posljednje, ali ne i manje važno, bitno je odabrati kvalitetne proizvode za stiliziranje kose jer su oni ti koji zaštiti i obnoviti kosu nakon sušenja ili korištenja drugih vrućih alata za stiliziranje kose.

Neka i kosa bude u trendu!

Posljednjih je nekoliko sezona velik naglasak stavljen na različite ukrase za kosu – obruči za kosu, ukosnice, scrunchieji… Još prošlog proljeća s ovim su trendom započela velika dizajnerska imena, a vrlo su ga brzo prihvatili high street dućani, kao i fashionistice kojima su modni dodaci za kosu postali omiljeni način osvježavanja odjevnih kombinacija. Stoga, kad nemate ideju za frizuru, bez obzira na to radi li se o svakodnevnoj ili svečanijoj prigodi, odaberite cool dodatke koji će frizuru podići na novu razinu.

Foto: Instagram (@belenhostalet), L’Oreal Professionnel

Učitati još
Zatvori