7 beauty trikova koji će vam značajno uštedjeti vrijeme

7 beauty trikova koji će vam
značajno uštedjeti vrijeme

Beauty industrija sa svakom se novom sezonom kreće u smjeru pojednostavljenja naših vrlo užurbanih i kompleksnih svakodnevica, koje nam ne ostavljaju pretjerano mnogo slobodnih trenutaka za posvetiti se samima sebi.

Imati provjereno dobre i pouzdane beauty proizvode zato je od presudne važnosti, jer na njih možemo računati i onda kada nemamo previše vremena za razmišljanje o svojoj beauty rutini ili o provedbi iste u djelo. A kako biste uštedjele još više minuta u jednom danu, u nastavku donosimo 7 korisnih beauty trikova koji će vremenski čak i preploviti neke korake vezane uz neizbježne beauty rituale svake od nas.

Pronađite svoju magičnu nijansu

Kada kažemo pronađite svoju magičnu nijansu, zapravo mislimo na onu univerzalno privlačnu; nijansu make upa koju lako možete zamisliti da ju nosite i na kapcima i na obrazima i na usnama. Primjerice, istu nijansu svjetlucavog sjenila možete iskoristiti i kao highlighter, omiljeni ton ruža za usne kao rumenilo, a boju rumenila kao sjenilo za oči… Postoji mnogo opcija, a ako se odlučite za neku lijepu i laskavu neutralnu nijansu, moći ćete ju, kada ste u potpunoj gužvi i žurbi, u samo nekoliko sekundi nanijeti na oči, obraze i usne te će ona dobro izgledati u svakom slučaju.

Koristite suhi šampon

Suhi šampon je čudotvorac koji nas spašava između dva pranja kose, ali i unosi malo živosti, volumena i dinamike u kosu, kada nam je to potrebno – naročito prije nekog bitnog događanja. Mnoge žene suhi šampon čak nose sa sobom na posao, kako bi brzinski osvježile kosu tijekom dugog radnog dana. U samo nekoliko sekundi i uz samo nekoliko pokreta sprejem, dobivate naoko čistu kosu i frizuru kojoj se niste ni nadale.

Razmislite o ekstenziji trepavica

Ako ujutro baš i nemate mnogo vremena za šminkanje i sama rutina nanošenja make upa svakog dana već vam je naporna, razmislite o ekstenziji trepavica. Uz ekstenzije nećete morati svakog jutra pedantno nanositi maskaru – zapravo ju nećete morati nanositi uopće, što će vam znantno olakšati i ubrzati proces šminkanja. Uz ekstenzije trepavica, oči nekako još bolje dođu do izražaja, samo se dobro informirajte prije odlaska na tretman i uzmite u obzir činjenicu da trepavice treba propisno njegovati nakon uklanjanja ekstenzija.

Investirajte u balzam za usne u boji

Nanositi ruž za usne u boji napamet, u žurbi i bez ogledala, nikada nije bila dobra ideja. Ako vam je ruž ona točka na i svakog make up looka, za koju vrlo rijetko imate vremena, investirajte umjesto toga u balzam za usne u boji. On je dobra alternativa klasičnom ružu za usne, jer je pigmentiran i usne obavija bojom, lako se nanosi i ne treba vam neka super precizna ruka, a dodatni bonus je taj da istovremeno njeguje nježnu kožu usana i štiti je od isušivanja.

Što kažete na maramice za skidanje make upa?

Jako mnogo žena je protiv maramica za skidanje make upa i moramo priznati da ni same njima ne skidamo šminku, već više volimo odvojiti vrijeme na kraju dana za rutinu dvostrukog čišćenja lica. No, nekad ove maramice ipak dobro dođu i s vremena na vrijeme sve ih mi koristimo; kada smo toliko umorne da nam je teško otići do kupaonice i obaviti cijelu rutini ili kada smo na putovanju. Postoje i micelarne maramice, koje djeluju baš poput micelarne otopine, u trenutku uklanjajući make up i nečistoću s lica.

Isprobajte multifunkcionalne proizvode

Vrijeme štede i brojni multifunkcionalni make up proizvodi, kojih je sve više na tržištu. To znači da je jedan proizvod moguće koristiti na više zona lica ili se radi o proizvodima koji već u formuli imaju dvije i više funkcija. Govorimo, primjerice, o toniranim kremama, koje nude lagano prekrivanje licu, dok ga istovremeno hidratiziraju, sjenila u zemljanim bojama koja se mogu koristiti i za popunjavanje i definiciju obrva, olovkama u boji koje su istovremeno i ruževi za usne i rumenila za obraze…

Koristite primer

Ujutro, prije posla, često nemamo vremena za nanošenje primera, no preskačući taj korak, zapravo riskiramo postojanost samog make upa. Uz primer, šminka na licu ipak traje dulje, ponekad čak i cijeli dan, što nam definitivno štedi vrijeme jer nemamo potrebe za čestim popravljanjem make upa do kojeg kroz dan više puta dolazi kada ne nosimo primer. Ako možete, izaberite primer sa zaštitnim faktorom; SPF u formuli štitit će vašu kožu od štetnog UV zračenja, koje se događa čak i kada vani nije sunčano.

 

Foto: Instagram

 

Učitati još
Zatvori