‘All on 4’ je najbolje rješenje za potpunu preobrazbu osmijeha u samo 24 sata

‘All on 4’ je najbolje rješenje za potpunu preobrazbu osmijeha u samo 24 sata

U idealnom svijetu bi rutinsko pranje zubi bilo dovoljno za održavanje njihovog zdravlja, blistavosti i bjeline između rutinskih pregleda kod zubara. No, nažalost, za mnoge to jednostavno nije slučaj. Ako razmišljamo o gubitku zubi, najčešće pretpostavljamo da je to nešto što se jednostavno događa, samo od sebe, kako starimo. Ipak, to se ne događa uvijek samo prirodnim putem i u starosti. Zdravlje i dugotrajnost naših zubi ovisi o našem stilu života, higijeni i prehrani, ali i o nekoliko drugih faktora. Koji su to i što možete učiniti da ih izbjegnete, otkrijte u nastavku.

Karijes

Gotovo svi smo, barem jednom u životu, imali karijes i znamo kakvu nelagodu nam može donijeti. Razlog zbog kojeg karijesi mogu biti poprilično bolni je taj što može napraviti malu rupu u zubu koja može utjecati i na unutarnje djelovanje zuba gdje je njegov korijen i živci. Posljedica je svima dobro poznata zubobolja.

No, karijes se može brzo i jednostavno liječiti ako se rano otkrije. Međutim, kada se ne liječi, karijes može uništiti zub iznutra. Tada može zahtijevati liječenje korijenskog kanala zuba ili čak rezultirati izgubljenim zubom.

Nesreće ili traume

Čak i ako savršeno brinemo o svojim zubima, možemo doživjeti gubitak zuba kao rezultat nesreće ili traume. Gubitak zuba je nevjerojatno česta nuspojava mnogih sportskih ozljeda, pa čak i prometnih nesreća ili padova. Iako ne možemo učiniti puno da u potpunosti izbjegnemo nesreće ili traume na zubima, možemo poduzeti određene preventivne mjere. Jedna je njih je, primjerice, nošenje štitnika za zube svaki put kad se bavimo nekim sportom.

Bolest desni

Jedan od najčešćih uzroka gubitka zubi kod odraslih je bolest desni, također poznata kao parodontalna bolest. Bolest desni nastaje kad se bakterije probiju ispod tkiva desni i tamo se razmnožavaju te uzrokuju infekciju. Ova se infekcija može liječiti ako se rano uoči. Međutim, ako se ne zbrine pravilno, počinje uništavati tkivo desni i čeljusnu kost. S obzirom na to da desni i čeljusna kost pomažu u držanju zubi na mjestu, bez ove potporne strukture, zubi postaju labavi i na kraju ispadaju.

Kako možete trajno nadomjestiti izgubljene zube?

Gubitak zuba uzrokovan traumom, karijesom, starenjem ili bolestima desni može ozbiljno narušiti vaše samopouzdanje i izgled. Neovisno o razlogu, izgubljeni zub mora se nadomjestiti, a terapija zubnim implantatima je dugotrajno rješenje koje svakome može osigurati pravilan zagriz i predivan osmijeh. Potpuno bezubim pacijentima, koji su ostali bez svih zubi u gornjoj ili donjoj čeljusti, preporuka je All on 4 metoda koju možete pronaći u stomatološkoj ordinaciji TIM DENT – Miličić.

Što je All on 4?

All on 4 koncept se temelji na 4 posebno pozicioniranih zubnih implantata u jednoj čeljusti. To znači da unutar 24 do 72 sata od ugradnje implantata, dobivate privremeni protetski rad fiksiran na vijcima – tj. sve fiksne zube u jednoj čeljusti. Prilikom All on 4 metode u stomatološkoj ordinaciji TIM DENT – Miličić koriste se samo premium sustavi kao što su Nobel Biocare i Implant Direct, odnosno najkvalitetniji implantati na tržištu. Oni su dokazane sigurnosti i ne koriste se samo u Europi, već i u cijelom svijetu.

O njihovoj kvaliteti i sigurnosti svjedoči više stotina tisuća zadovoljnih pacijenata godišnje. Riječ je o cjenovno nešto skupljim, ali i značajno boljim implantatima napravljenima u potpunosti od titana, čime se smanjuje postotak mogućih komplikacija. Osim toga, vrhunski implantati imaju znatno duži vijek trajanja pa možemo slobodno reći da su doživotni, što ih čini isplativom investicijom za svakoga. Metoda predstavlja trajno rješenje na minimalno invazivan način.

Kome je namijenjena All on 4 metoda?

Postoje dvije situacije koje se uspješno rješavaju metodom All on 4 dentalnih implantata. Ona je primarna za pacijente koji imaju čeljusnu kost bez zuba. Druga situacija koja nekoga čini kandidatom za All on 4 metodu su pacijenti koji imaju zube, ali se oni vjerojatno nikako ne mogu popraviti. Potom se ti zubi uklanjaju, ugrađuju se 4 zubna implantata, a onda slijedi izrada privremenog protetskog rada koji se dan nakon operacije daje pacijentu. Potom je potreban period od tri mjeseca za proces srastanja zubnog implantata s kosti čeljust, a onda se izrađuje trajni most. Dodatne detalje možete otkriti u videu:

U Poliklinici TIM DENT-Miličić, zahvaljujući uhodanom timu, njihovom vlastitom dentalnom laboratoriju i uz slogan VAŠ OSMIJEH, NAŠA STRAST, kreiraju visoko estetizirane osmjehe. Tako da i All on 4 metodu možete pronaći u poliklinici TIM DENT-Miličić na adresi Ogrizovićeva 30, u Zagrebu. Više informacija dostupno je na internetskoj stranici poliklinike ovdje, a prvi specijalistički pregled je besplatan. Naručiti se možete na email [email protected] ili na broj telefona 01/3822 937.

Foto: TIM-DENT Miličić, Pexels

Učitati još
Zatvori