Znate li što je stanična prehrana?

Stanična prehrana podrazumijeva prehranu koja nam hrani stanice. Stanica se smatra najmanjom jedinicom ljudskog organizma, a poznato je da čovjekovo tijelo posjeduje 100 bilijuna stanica od čega svaka treba obavljati određenu funkciju. Temeljena je na drevnom kineskom travarstvu sa ciljem da nahrani stanice tijela i da ih se pritom iskoristi do maksimuma – tim postupkom čovjek dobiva potrebnu energiju i vitalnost. To je način na koji se dovode hranjive tvari do svake stanice našeg organizma.

Kada pričamo o staničnoj prehrani tada zapravo govorimo o zdravom i cjelovitom programu prehrane namijenjenom svima onima koji se pritom žele osjećati bolje i zdravije. Njome se regulira metabolizam, potiče se prirodno čišćenje organizma od otrova unesenih iz hrane, pića ili zraka. Revitalizira cijeli organizam i vodi ga prema optimalnom psihofizičkom stanju zdravlja, postiže se željena tjelesna težina, vraća vitalnost i ljepši izgled.

Osmišljena je tako da stanice našeg tijela budu nahranjene na najpotpuniji način, što dopušta stanicama da rastu, obnavljaju se i obavljaju svoje funkcije s najvećom mogućom učinkovitošću. Jedna od najvažnijih stvari kod ove prehrane je da osigura našem tijelu potpunu apsorpciju svih hranjivih sastojaka iz hrane koju unosimo.

stanična prehrana

Koliko puta ste se osvjedočili da neki ljudi koji jedu malo, svejedno imaju prekomjernu tjelesnu težinu. Odgovor leži u tome što im organizam nije u potpunosti zdrav, već ima određene metaboličke poremećaje. Danas je preko 70 posto bolesti uzrokovano lošom prehranom, a tako je malo potrebno da poboljšamo prehrambene navike.

Kad malo bolje pogledamo na kraju ispada da je povratak prirodi i svemu što je biljno neizbježan želimo li živjeti bolje, sretnije i dulje.

Izvor: Živi zdravo

0