Ultimativna njega kože i kose nakon plaže

Vitamin D i more čine idealan dan na plaži koji je dobar za našu dušu i tijelo. Međutim, takav dan može uzrokovati isušivanje vaše kože i kose. Upijanje sunčevih zraka je ključno za proizvodnju vitamina D u vašem tijelu, ali previše izlaganja suncu može dovesti do suhoće i oštećenja kože te uranjenih znakova starenja. Uranjanje u more omogućit će vam prirodne beach waves, bez upotrebe slanog spreja, no morska sol će uzrokovati i isušivanje kose te ispucale vrhove. Ipak, nema potrebe preskakati zabavu na suncu. Sve što vam je potrebno je pravilna njega nakon plaže i savjeti za to kako nahraniti kožu cijelog tijela i kosu nakon cjelodnevnog provoda uz more. Ova beauty rutina i proizvodi će vam biti spasitelji.

Njega kose prije i nakon plaže

Prije odlaska na plažu na kosu nanesite sprej za njegu i hidratizaciju vlasi, poput Oribe Run-Through Detangling primera koji će vašoj kosi pružiti zaštitu od elemenata. Ovaj sprej će aktivno raditi na otpetljavanju vaše kose koja će biti i nahranjena tijekom boravka na plaži. U njegu kose možete uključiti i UV zaštitno sredstvo poput zaštitnog ulja Rene Furterer Solaire koje je posebno kreirano za ljetnu njegu. Potom, kad se vratite kući s plaže, nanesite regenerator, masku ili ulje koje će dubinski nahraniti vašu kosu. Držite ga pet do 10 minuta, potom isperite.

Oribe Run-Through Detangling Primer

Hidratacija kože cijelog tijela

Nakon svih onih slojeva kreme za sunčanje i kupanja u slanom moru, jako je važno detaljno isprati sve proizvode i druge nečistoće s kože i kose. Za dubinsko hranjenje kose nakon plaže, vratite joj potrebnu vlagu i pod tušem uz balzam poput Moroccanoil Moisture Repair. Sunce i sol mogu dehidrirati i vašu kožu, pa ju je potrebno hidratizirati odmah nakon tuširanja. Maslac za tijelo Pacifica će vam svojim mirisom stvoriti osjećaj kao da nikad niste niti napustili plažu, a ako se opečete od sunca, umirite i ohladite kožu after sun proizvodom s aloe verom. No, nemojte zaboraviti da je njega nakon plaže važna za vašu kožu bez obzira na to jeste li izgorjeli ili ne.

Moroccanoil Moisture Repair

Nahranite i svoja stopala

Duge šetnje plažom su opuštajuće i romantične, a ako se radi o pješčanoj plaži, ona djeluje i poput prirodnog pilinga za vaša stopala. Kombinacija pijeska i slane vode može vam pomoći izgladiti grubu kožu na vašim tabanima, ali ta kombinacija može uzrokovati i isušivanje. Stoga maske za stopala trebaju imati važno mjesto u vašoj beauty rutini nakon plaže. Kocostar hidratantna maska za stopala preobrazit će i omekaniti kožu koja će biti glatkija nego ikad prije.

Kocostar hidratantna maska za stopala

Budite nježni prema koži lica

More iscrpljuje i kožu vašeg lica, pogotovo ako volite roniti. Zato je preporučljivo izbjegavati mehaničke i kemijske pilinge. Upotrijebite blago sredstvo za umivanje lica poput Saturday Skin Rise + Shine Gentle Cleanser. Uz takav proizvod ćete s lica isprati sve ostatke kreme za sunčanje bez da ga dodatno nadražujete. Nakon toga nanesite serum koji je bogat antioksidansima poput The Ordinary EUK 134 0.1%, kako biste pomogli svojoj koži u borbi protiv znakova starenja i drugih oštećenja. Povrh svega, nanesite umirujuću hidratantnu kremu poput Jowae bogate hranjive kreme za lice.

Saturday Skin Rise + Shine Gentle Cleanser
Jowae bogata hranjiva krema za lice

Umirite i njegujte svoje usne

Usne isto tako mogu vrlo lako izgorjeti. Tijekom dana je preporučljivo nanositi SPF balzam za usne kako bi ih nahranili i zaštitili od vanjskih utjecaja. Čak i ako to radite, usne bi vam još uvijek mogle biti suhe i dehidrirane nakon dana na plaži. Stoga nanesite gust i bogat balzam za usne poput Tarte Quench Lip Rescue za trenutno olakšanje. On vam je dostupan u različitim nijansama koje će vašim usnama pružiti i njegu i dozu boje po izboru.

Tarte Quench Lip Rescue

Foto: Instagram, Net-a-porter, Strawberrynet, Škegro.hr, iHerb, bazzar.hr, Feel Unique, Superskin, Ljekarna online, Tarte

0