Najbolji svjetski estetičari okupljaju se u Dubrovniku

Najbolji svjetski estetičari
okupljaju se u Dubrovniku

The Aesthetic Medicine Congress

Trendovi u pomlađivanju kože i oblikovanju tijela, tretmani laserom, botox i dermalni fileri teme su razgovora najboljih estetskih liječnika koji će se okupiti od 19. do 21. listopada u dubrovačkom Hotelu Palace na međunarodnom kongresu The Aesthetic Medicine Congress. Zahvaljujući dr. Nikoli Milojeviću, hrvatskom estetskom liječniku s bogatom inozemnom karijerom, u suradnji s British College of Aesthetic Medicine, Hrvatska će po prvi puta u tako velikom broju okupiti vrh svjetske estetske medicine. Prva takva suradnja u Hrvatskoj rezultirala je velikim odazivom stranih liječnika, a prijave pristižu iz cijelog svijeta. Liječnici iz Indije, Katara, SAD-a, Kanade, Somalije kroz predavanja, diskusije i radionice upoznat će se s novitetima u estetskoj medicini.

Top doktori estetske medicine

U Dubrovniku će krajem listopada gostovati dr. med. Tapan Patel koji je nedavno uvršten na listu časopisa Tatler među top 30 anti-aging stručnjaka. Među stručnjacima i pacijentima prepoznat je kao jedan od najtalentiranijih i najvještijih estetskih liječnika u Velikoj Britaniji. Ima više od 15 godina kliničkog iskustva i već više od deset godina izvodi estetske tretmane.

dr. Tapan Patel

Dr. Patrick Treacy, prijatelj i liječnik Michaela Jacksona

Gost predavač, dr. Patrick Treacy, poznat je kao jedan od najutjecajnijih estetskih liječnika u svijetu, a u Los Angelesu je 2017. i 2018. godine imenovan jednim od 100 najboljih globalnih lidera u estetskoj medicini. Vječni kralj popa Michael Jackson zasigurno je najpoznatiji pacijent dr. Treacyja. Iako ne govori o zahvatima koje je provodio na svom najpoznatijem pacijentu i prijatelju, poznato je kako je bila riječ o manjim dermatološkim tretmanima. Nakon Jacksonove smrti dr. Treacy je postao počasni ambasador Zaklade Michael Jackson Legacy.

Koenraad De Boulle

Liječnici predavači

Uz dr. Patela i dr. Treacyja, u Dubrovniku će govoriti i dr. Rita Rakus, jedna od liderica u nekirurškim zahvatima u Velikoj Britaniji, poznata i kao „londonska kraljica usana“. Potom Koenraad De Boulle dermatolog i ravnatelj privatne dermatološke klinike Aalst u Aalstu u Belgiji, dr. Hervé Raspaldo, voditelj Klinike Face Genève S.A. i član Međunarodnog društva estetske plastične kirurgije te dr. Peter Prendergast, predsjednik stručnog društva European College of Aesthetic Medicine and Surgery, koji je obučio stotine kirurga za estetske zahvate na radionicama održanima diljem svijeta.

Uz strane predavače, o novitetima u estetskoj medicini govorit će i mnogi hrvatski stručnjaci, poput dr. Tomice Bagatina, dr. Željane Bolanče, dr. Ivane Nole, dr. Dinka Kaliterne, dr. Josipa Lovrića, dr. Aleksandra Milenovića i dr. Zorana Žgaljardića.

Kvalitetu i potencijal kongresa u razvoju zdravstvenog turizma u Hrvatskoj prepoznale su i mnoge državne institucije pa je kongres organiziran uz potporu Ureda Predsjednice Republike Hrvatske, gđe Kolinde Grabar-Kitarović i pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskoga sabora, g. Gordana Jandrokovića, Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske, Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Ministarstva turizma Republike Hrvatske, Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Dubrovnika i Hrvatske liječničke komore.

Dr. Nikola Milojević

Inozemna karijera koja je označila uspjeh „kralja botoxa“

Dugogodišnja praksa i tisuće pacijenata te deseci tisuća zahvata, uz strast za estetsku medicinu, doveli su dr. Nikolu Milojevića na prestižne ljestvice najboljih doktora svijeta. Nakon diplome i dvije specijalizacije, dr. Milojević je u Londonu 5 godina radio za Harley Medical Group kao vodeći liječnik najvećeg lanca estetskih klinika u Velikoj Britaniji.

2005. godine otvorio je poznatu Milo Clinic u Londonu (Harley Street), posve posvećenu nekirurškoj estetskoj medicini. Vrlo brzo stekao je velika priznanja te je često, kao vrhunski stručnjak, gostovao u raznim televizijskim emisijama. O njemu i njegovim iznimnim tretmanima pomlađivanja i poljepšavanja pišu stručni časopisi, brojni magazini i novine.

Iako je karijeru započeo izvan granica Hrvatske, točnije u Velikoj Britaniji, dr. Nikola Milojević odlučio se na povratak, a razlog su bili ljubav, nostalgija i poštovanje obiteljskog naslijeđa. Danas u samom srcu grada Zagreba uspješno vodi Polikliniku Milojević, jednu od vodećih anti-aging poliklinika u Europi. Dobar glas o dr. Milojeviću, kralju botoxa – kako ga nazivaju mnogi britanski mediji, proširio se među kolegama i pacijentima pa je rado viđen sudionik međunarodnih kongresa, a njegov kredibilitet najbolje potvrđuju svjetska imena estetske medicine koja se za dva tjedna okupljaju u Dubrovniku.

Učitati još
Zatvori