Hrvatski dermatolozi biraju najbolje kozmetičke preparate

Hrvatski dermatolozi biraju najbolje
kozmetičke preparate

S obzirom na to da se portal Estetica.hr, osim estetskom medicinom i kirurgijom, vrlo pomno bavi i proučavanjem kozmetološke scene, uvijek negdje „iskoči“ pitanje – koji je proizvod u nekom području zaista najbolji? Jer premda je uvijek riječ o vrhunskim brendovima, zahtjevi kupaca vrlo su sofisticirani i iz dana u dan – sve veći. 

Stoga portal u suradnji s renomiranim hrvatskim dermatolozima već drugu godinu zaredom – kroz vrlo uspješan projekt ESTETICA PREMIUM PRODUCT – pokušava pronaći najbolje kozmetičke preparate – uz svijest da u ovom natjecanju odlučuju nijanse. Kako bi ocjenjivanje bilo nepristrano i nadasve profesionalno, u žiri su pozvani renomirani hrvatski dermatolozi: dr. sc. Željana Bolanča, dr. sc. Ivana Nola, dr. Nevia Delalle, prim. dr. Sanja Poduje, dr. Jane Basarovski, dr. Jelena Meštrović Štefekov, dr. Jolanda Kanižaj Rajković, dr. Jelena Jakić, dr. Saida Rezaković te dr. Zrinka Stanić Žgombić. 

Dva mjeseca testiranja 

Kao i prošle godine, i 2020. članovi ocjenjivačkog tima stavljeni su pred naizgled glamurozan, ali zapravo vrlo zahtjevan zadatak: proučiti formule, tijekom dva mjeseca isprobavati nominirane proizvode i na kraju odabrati najbolje od najboljih. I tako pomoći čitateljima da u nepreglednom moru inovativnih kozmetičkih proizvoda – koji obećavaju popuniti bore, posvijetliti hiperpigmentacije, riješiti problem akni, prekomjernog lučenja sebuma i slično – suze svoj izbor na nekoliko najučinkovitijih. 

Kako odlučiti kojem proizvodu pružiti priliku? Liječnici kojima je ljepota kože posao i strast su zasigurno stručnjaci koji na to pitanje mogu dati najcjelovitiji odgovor. I to ne kroz prizmu atraktivnosti brenda, marketinških aktivnosti ili cijena, već isključivo s obzirom na kvalitetu sastojaka i ostvareni učinak. 

Visoki kriteriji i objektivno ocjenjivanje 

Proizvodi su razvrstani u nekoliko kategorija kako bi se svaki uspoređivao isključivo s ekvivalentnim konkurentima prestižnih brendova, a tijekom siječnja i veljače testirat će ih  ocjenjivački tim. 

Stručni žiri svaki će od prijavljenih proizvoda ocijeniti na temelju subjektivnog dojma, rezultata koje primijeti tijekom korištenja te kvalitete sastojaka i formula, a veliku ulogu u konačnoj ocjeni imat će i povratne informacije klijenata i pacijenata. U odabiru najboljih proizvoda njihovo dugogodišnje iskustvo i posvećen pristup jamče nepristrano glasanje, koje je u ovakvoj vrsti natjecanja ključno. Čiji će glas presuditi, to ne možemo znati, no vrijeme je da vam predstavimo prestižnu listu članova žirija drugog izdanja beauty natjecanja Estetica Premium Product. 

Dr. sc. Željana Bolanča 

Spec. dermatovenerologije iz zagrebačkog KBC-a Sestre milosrdnice, zaposlena i u Poliklinici Milojević, redovito se nalazi na listama omiljenih hrvatskih dermatologinja. Osim u Zagrebu, o estetskoj medicinu educirala se u Londonu, Parizu, Toulouseu i Sofiji. Dopredsjednica je Hrvatskog društva za estetsku medicinu HLZ-a, Tajnica Ogranka Zagreb Hrvatskog dermatovenerološkog društva, kao i udruge Zdravi pod suncem te članica brojnih europskih dermatoloških udruženja. U svom poslu kao najdraže izdvaja tretmane za poboljšanje kvalitete kože koji kombiniraju neinvazivne zahvate i vrhunske aktivne sastojke. 

Dr. Željana Bolanča
Dr. sc. Željana Bolanča

Dr. Nevia Delalle 

Sljedeća članica žirija poznata je i u inozemnim medicinskim krugovima: ova specijalistica dermatovenerologije završila je i internacionalnu specijalizaciju iz anti-ageing medicine u Parizu, Monte Carlu, Bruxellesu, Pragu i Barceloni, a osim znanja na dva poslijediplomska studija, stekla je i internacionalnu edukaciju s područja korektivne i estetske dermatologije, što je postala njezina najveća strast u svakodnevnom radu s pacijentima u njezinoj Poliklinici Dermalife. 

Dr. Nevia Delalle

Dr. Jane Basarovski 

Jedini muški član žirija specijalist je dermatovenerologije s bogatim međunarodnim iskustvom. Nakon završenog Medicinskog fakulteta u Skoplju i postdiplomskog studija u Milanu nastavio se usavršavati na brojnim inozemnim edukacijama, a često sudjeluje i na medicinskim kongresima u svim većim europskim gradovima. Osim liječenja dermatoveneroloških bolesti, specijalist je i za pomlađivanje botoksom, filerima, mezoterapijom i microneedlingom u zagrebačkoj Poliklinici AVIVA. 

Dr. Jane Basarovski
Dr. Jane Basarovski

Dr. Jolanda Kanižaj Rajković 

Sljedeća na listi je specijalistica dermatovenerologije iz Poliklinike Bagatin, izvrsna poznavateljica laserske tehnologije i vrhunska stručnjakinja kada je riječ o laserskim tretmanima. Tijekom svog rada sudjelovala je na brojnim domaćim i svjetskim kongresima te hands-on radionicama renomiranih svjetskih trenera s područja anti-age medicine, primjene lasera u estetskoj medicine te dermalnih filera. Kontinuirano se educira kao dio tima Poliklinike Bagatin, Allergan Medical Institute te Merz Institute of Advanced Aesthetics. Dermatovenerologiju je specijalizirala u Klinici za dermatovenerologiju KBC-a Zagreb, a završila je i stručni poslijediplomski studij. 

Dr. Jolanda Kanižaj Rajković 

Prim. dr. Sanja Poduje 

Svoj glas za najbolje proizvode dat će i prim. dr. Sanja Poduje, specijalistica dermatovenerologije u Klinici za dermatovenerologiju KBC-a Sestre milosrdnice u Zagrebu te Poliklinici UniMedicCentar. Ova članica Hrvatskog društva za dermatovenerologiju i Hrvatskog društva za onkologiju svakodnevno se bavi dermatološkom kirurgijom i medicinskom kozmetologijom. U području dermatologije posebice se istaknula zbog dugogodišnjeg iskustva u laserskoj terapiji kožnih bolesti, kirurgiji različitih promjena kože te primjeni suvremenih metoda pomlađivanja poput mezoterapije, pilinga i filera, ali i primjeni fototerapije kod kroničnih oštećenja kože. 

Dr. Sanja Poduje
Prim. dr. Sanja Poduje

Dr. Jelena Jakić 

U odabiru pobjednika sudjelovat će i specijalistica dermatovenerologije i vlasnica Poliklinike dr. Jelena Jakić, koja se tijekom specijalizacije u zagrebačkoj Klinici za kožne i spolne bolesti posebno bavila dermatokirurgijom, uz koju se, priznaje, rodila i ljubav za estetsku dermatologiju. Završila je i brojne edukacije s područja anti-ageinga te postala službeni edukator za brojne neinvazivne tretmane poput hijaluronskih filera, PRP tretmana i pilinga. 


Dr. Jelena Jakić 

Dr. sc. Jelena Meštrović Štefekov 

Iskusna specijalistica dermatologije iz zagrebačke Poliklinike Šlaj-Anić doktorantica je poslijediplomskog studija Stomatološkog fakulteta u Zagrebu te autorica nekolicine znanstvenih i stručnih radova. Uz dva poslijediplomska studija te edukacije s područja dermatoskopije na Klinici u Grazu, pohađala je i brojne internacionalne radionice (Pariz, Monte Carlo, Barcelona) s područja korektivno-estetske dermatologije (mezoterapija, pilinzi, karboksiterapija, PRGF, fileri). Dugogodišnje iskustvo prometnulo ju je u jednu od najcjenjenijih liječnica kada je estetska dermatologija u pitanju. 

Dr. sc. Jelena Meštrović Štefekov
Dr. sc. Jelena Meštrović Štefekov

Dr. Saida Rezaković 

Ova specijalistica dermatovenerologije od 2015. radi u zagrebačkoj Specijalnoj bolnici AGRAM. Diplomirala je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a specijalizaciju iz dermatovenerologije obavila je u Klinici za dermatovenerologiju KBC-a Zagreb. Dodatno se educirala u području suvremenih metoda pomlađivanja kože, dermatoskopije, evaluacije pigmentnih lezija te dermatokirurgije. Završila je poslijediplomski studij MBA, kao predavač sudjeluje na domaćim i međunarodnim kongresima, simpozijima i edukacijskim tečajevima te programima trajnog usavršavanja. Objavila je više stručnih i znanstvenih radova te kongresnih priopćenja. Članica je Hrvatskog dermatovenerološkog društva, Hrvatskog liječničkog zbora i Hrvatske liječničke komore. 

Dr. Saida Rezaković

Dr. Zrinka Stanić Žgombić 

Ova specijalistica dermatovenerologije, vlasnica dermatološke ordinacije Dr. Stanić iz Rijeke, još u vrijeme specijalizacije u KBC-u Rijeka počela se dodatno educirati u području estetske medicine i dermatokirurgije. Nakon završene specijalizacije i dva poslijediplomska studija, kontinuirano se usavršava na svjetskim kongresima, tečajevima i workshopovima od kojih ističe ECAMS, ali i u svjetski poznatim estetskim centrima Pariza, Londona i New Yorka. Osim ljubavi prema dermatovenerologiji, posvećena je najnovijim tehnologijama iz estetske medicine u svrhu korekcije izgleda i pomlađivanja kože.

Dr. Zrinka Stanić Žgombić
Dr. Zrinka Stanić Žgombić

Dr. sc. Ivana Nola 

Ova poznata zagrebačka specijalistica dermatovenerologije vlasnica je Dermatologije Nola i omiljena liječnica brojnih žena s domaće celebrity scene. Među kolegama je poznata po profesionalnosti, a pacijenti je vole zbog posvećenosti i srdačnosti. Specijalnost su joj suptilni i neinvazivni tretmani pomlađivanja, poput mezoterapije, PRP-a i kemijskih pilinga, a posvećena je i problemima ispadanja kose. 

Foto: PR, Unsplash

Preporuka

Zatvori