SPF-ovi koje možete obnavljati i preko šminke
SPF-ovi koje možete obnavljati i preko šminke

SPF-ovi koje možete obnavljati
i preko šminke

Sada kada već nema osobe koja ne zna koliko važno je koristiti SPF na licu, prebacimo se na sljedeći korak – obnavljanje SPF-a. Naime, kreme sa zaštitnim faktorom gotovo ništa ne znače ako ćete ih nanijeti samo ujutro i više ne tijekom dana. Zaštita, koju SPF pruža, s vremenom slabi, pogotovo ljeti kada se znojimo.

Baš zato bitno je SPF nanijeti nekoliko puta dnevno. No tu se postavlja pitanje kako obnoviti SPF zaštitu ako imate make up? Ne, ne morate skidati šminku i nanositi SPF pa se ponovno šminkati. Postoje proizvodi namijenjeni posebno obnavljanju SPF-a preko šminke.

Obnavljanje SPF-a jako je bitno

Oni dolaze u obliku spreja ili u obliku matirajućeg pudera u prahu. Sprej jednostavno našpricate preko šminke, a puderom jednostavno ponovo matirate lice. Tako malo popravite šminku, a istovremeno obnavljate zaštitu koja licu prijeko potrebna.

Ovi proizvodi neće uništiti makeup za koji ste se ujutro potrudili, a zaštitit će vašu kožu. Tako do kraja dana možete imati postojanu šminku, ali ne morate brinuti za oštećenja od sunca. Naravno, to što imate nešto što možete nanijeti preko šminke da obnovite SPF, ne znači da ga možete ujutro preskočiti u svojoj rutini. Uvijek ga nanesite prije šminke.

Da stvar bude još bolja, ove proizvode možete koristiti i kako biste zaštitile tjeme. Oni, za razliku od krema neće zamastiti kosu. Posebno je ovo bitno svima koji ljeti nose pletenice ili ako nosite trenutno ultra popularnu frizuru, niski rep s razdjeljkom na sredini.

Ovi proizvodi idealni su i za zaštitu jednog dijela tijela na koji uvijek zaboravljamo kada nanosimo SPF. To su uši. Ovako ih je jednostavno našpricati i zaštićene su, bez puno muke. Upravo zato što imaju nekoliko namjena, ovi proizvodi idealni su za ljeto. Uvijek ih možete nositi sa sobom i zauzimaju malo mjesta u torbi, a rade posao nekoliko proizvoda.

Donosimo favorite s kojima mi u Journal redakciji obnavljamo svoj SPF.

FOTO: Cult Beauty, Instagram, Beauty Bay

Učitati još
Zatvori