Inspiraciju za odlične jesenske frizure potražile smo na modnim pistama

Inspiraciju za odlične jesenske frizure
potražile smo na modnim pistama

[email protected]

Iako nam je jesen tek došla te se zapravo upoznajemo s trendovima za hladnu sezonu, dio inspiracije posudili smo i s nedavno završenih Tjedana mode, gdje su predstavljene kolekcije za proljeće i ljeto 2020. Sve frizure koje smo vidjeli na pisti mogu se isprobati već ovih dana, a najveću inspiraciju frizerski stručnjaci i dizajneri ponovno su pronašli u osamdesetim godinama prošlog stoljeća te takvom stilu dodali moderan twist. U nastavku donosimo nekoliko frizura kojima se možete inspirirati, neovisno o tome radi li se o svakodnevnim obvezama ili formalnim prilikama.

Razdjeljak po sredini

frizure
Cynthia Rowley

Strogi razdjeljak po sredini idealan je za novu, hladnu sezonu, a to potvrđuju modeli na revijama Phillipa Lima, Ann Demeulemeester i Cynthie Rowley. Ovakva frizura podrazumijeva igru tekstura pa je uz vlastište kosa uvijek učvršćena i zaglađena, a kako ide prema vrhova, tako joj se dodaju slojevi te ona postaje razigranija.

Povratak u osamdesete

frizure
Tory Burch

Nije tajna da je retro jedan od najvećih trendova već nekoliko sezona pa stylinzi koji podsjećaju na osamdesete godine prošlog stoljeća nisu zaobišle niti beauty svijet. Tory Burch inspiraciju je pronašla u jednoj od najvećih modnih ikona tog vremena, princeze Dijane, a dizajneri poput Marka Fasta i Agnone takav su look upotpunili detaljima karakterističnima za devedesete godine poput neonskih boja i upečatljivih, zlatnih ring naušnica.

Zalizana kosa

frizure
Emilia Wickstead

Od Emilije Wickstead i Jil Sander, preko Self-Portraita pa do Moschina, ove sezone baš svi vole zalizanu kosu. Možda nije idealna frizura za svakodnevne prigode, no odlično će izgledati u formalnijim prigodama kad ste u potrazi za svečanijom, a jednostavnom i minimalističkom frizurom. Ako vam se zalizana kosa čini monotona, rep, odnosno punđu, uvijek možete ukrasiti ukosnicama i frizuri dati dozu chica.

Pletenice

frizure
Ulla Johnson

Prije nekoliko sezona dutch braids bile su najpopularnija frizura, no zatim su pomalo pale u zaborav. Ipak, nova sezona donosi i stare, zaboravljene trendove, a tu u prvi plan svakako dolaze pletenice i njihove brojne varijante – od najjednostavnijih do pletenica ukrašenih upečatljivim ukosnicama. Na reviji Ulle Johnson u centar pozornosti došle su twisted pletenice koje su izvrsno rješenje za one koji požele nešto otkačeniji look i mali odmak od klasike. Čini se da su dizajneri veliki obožavatelji pletenica, s obzirom na to da su ih u svoje kolekcije ubacili i brendovi poput Christiana Diora, Max Mare i Antonia Marrasa.

Niski rep

frizure
Proenza Schouler

Iako su na modnim revijama za iduću proljetnu i ljetnu sezonu pokazali otkačenu verziju niskog repa, upotpunjenu predimenzioniranom gumicom za kosu, izborom frizure dali su naslutiti kako je niski rep ponovno jedna od najpoželjnijih frizura koja se može nositi u različitim prigodama. Niski rep najbolje izgleda kad je kosa s prednje strane u potpunosti zalizana, a ovom trendu priklonili su se i neki drugi dizajneri poput Christophera Kanea, Gabrielle Hearst, Jonathana Cohena i Erdema.

Foto: IMaxTree

Učitati još
Zatvori