Tamara Žaja Miličić: Estetska stomatologija izbjeljivanja zubi – potreba, a ne hir

Tamara Žaja Miličić: Estetska stomatologija izbjeljivanja zubi – potreba, a ne hir

izbjeljeni zubi

Pjesma kaže kako osmijeh ne košta ništa, a pruža mnogo, te da obogaćuje one koji ga primaju. No svi znamo da osim što obogaćuje druge, on obogaćuje i nas. Darivanje osmijeha drugima ono je što potiče bliskost s našim najdražima, služi nam kao predah i olakšanje u teškim situacijama, te nam čak može pružiti i elegantan izlaz iz manje ugodnih situacija. Najvažnije komponente osmijeha su zdravi zubi i desni, zbog čega osobe kod kojih osmijeh nije savršen često pate od gubitka samopouzdanja i rijetko se smiju.

izbljeljivanje zubi

Estetska stomatologija

Iz tog razloga razvila se estetska stomatologija, grana stomatologije usmjerena upravo k tome da pacijentima podari zdrave i blistave zube koji će im povećati samopouzdanje. S većim razvojem tehnologije u stomatologiji, izbjeljivanje zubi postaje sve lakše, brže i dostupnije svima. Za izbjeljivanje zubi danas možemo reći da je u potpunosti neinvazivna, sigurna i bezbolna metoda koja ne uništava caklinu i nije štetna za zube. Boja zuba korigira se uz pomoć peroksida i posebne svjetlosti za izbjeljivanje ili laserske zrake.

izbjeljeni zubi 2

Tretman izbjeljivanja uz pomoć ZAAP lampe postiže rezultat vidljiv nakon samo jednog tretmana, zbog čega je jedan od najtraženijih zahvata u stomatološkoj poliklinici TIM DENT Miličić. Riječ je o najučinkovitijoj i najsigurnijoj metodi izbjeljivanja zuba s efektom koji je dugotrajan i odmah vidljiv. Nakon samo jednog tretmana zubi su izbijeljeni za tri ili više nijansi, a sam postupak izbjeljivanja traje samo 45 minuta. Ono što bih svakako željela naglasiti je da estetsko izbjeljivanje nema štetan učinak.

bijeli osmijeh

Lasersko izbjeljivanje zubi

Pored tog zahvata, svakako bih preporučila i lasersko izbjeljivanje zubi, najbrže u usporedbi s drugim postupcima (traje samo 30 minuta), kod kojeg je u jednom posjetu stomatologu moguće posvijetliti boju zuba za 4 do 6 nijansi. Proces izbjeljivanja je ugodan i bezbolan, a uključuje zaštitu sluznice i zubnog mesa. Osjetljivost zuba, koja se inače javlja poslije izbjeljivanja, znatno je skraćena ili potpuno izostaje. Treba napomenuti kako, kao i kod bilo koje druge metode izbjeljivanja zuba, laser ne izbjeljuje plombe i krunice.

bijeli osmijeh 2

Uz pomoć lasera možete brzo i bezbolno uljepšati svoj osmijeh, s kojim ćete podići vaše zadovoljstvo i samopouzdanje. Hodajte još ponosniji i zadovoljniji sobom i svojim blistavim osmijehom, jer lijep osmijeh, kao i lijepa riječ, otvara sva vrata. Ovim tretmanima proces izbjeljivanja zuba je pojednostavljen, do blistavih zuba možete doći brzo i bezbolno, stoga više nema razloga da sami sebi ne poklonite osmijeh u kojem ćete zaista uživati.

 

Tekst: Tamara Žaja Miličić

Foto: Unsplash

Preporuka

Zatvori