Tamara Žaja Miličić: Do savršenog osmijeha u samo jednom posjetu stomatologu

Tamara Žaja Miličić: Do savršenog osmijeha
u samo jednom posjetu stomatologu

tim-dent-all-on-4-1

”Dan bez (o)smijeha je propao dan”, jedan je od najpopularnijih citata i mudrosti velikog Charlieja Chaplina. U vrijeme kada smo zaokupirani poslom, problemima i stresom koji isti nose sa sobom, nema ništa ljepše nego od srca se nasmijati dobroj šali ili pak dragoj osobi koja nam dolazi u susret.

Kako bismo to učinili spontano i bezbrižno, od velike nam je pomoći blistav osmijeh i zdrava usna šupljina. Upravo ono što mnogima nedostaje i upravo ono što mnogima smanjuje kvalitetu življenja… Poprilično neopravdano, dodala bih. Dentalna medicina u korak je s vremenom više nego mnoge druge grane medicine. Stoga ne čudi kako i u kojoj se mjeri razvila implantologija – grana dentalne medicine, koja je uspješno spojila dva područja u stomatologiji – oralnu kirurgiju i zubnu protetiku.

Implantologija je najsuvremenije rješenje za sve probleme koje sa sobom nosi veliki problem današnjosti – bezubost. Nedostatak jednog ili više zubi uvelike utječe na samopouzdanje pojedinca, što sa sobom nosi niz drugih problema. Upravo zato, mnogi se odlučuju za implantante – najbolje i najjednostavnije rješenje, koje se može realizirati u samo jednom posjetu stomatologu.

tim-dent-all-on-4-2

Stomatologija nove generacije: All-on-4

Najnovija metoda u implantologiji nazvana All-on-4 napravila je revoluciju u današnjoj stomatologiji, jer zahvaljujući ovom tretmanu pacijenti koji su ostali bez dijela zubi, nakon samo 24 sata dobivaju potpuno nove zube i blistav hollywoodski osmijeh. All-on-4 je metoda ugradnje fiksno protetskog nadomjestka na četiri implantata i predstavlja apsolutnu inovaciju u implantologiji. Riječ je o postavljanju samo 4 titanska implantata u gornju, donju ili obje potpuno bezube čeljusti, bez potrebe za nadogradnjom kosti zbog smjerova postave samih implantata sto uvelike olakšava proceduru a i financijsku konstrukciju.

Sama procedura je brza, minimalno invazivna i što je najbitnije bezbolna. Procedura ne zahtjeva vrijeme oporavka niti isključenost iz društva, dapače! Zahvat se završava s fiksnim radom gdje pacijent može izraziti svoje želje o izgledu zubi te se takav fiksni most postavlja na postojeće implantate i to unutar 24 sata od same operacije ugradnje implantata.

tim-dent-all-on-4-3

Kako izgleda procedura?

Bezubi ili djelomično obezubljeni pacijenti dolaze u polikliniku, radi se 3D rengenska snimka i kreće se s ugradnjom implantata. Nakon sat vremena, koliko traje sama operacija, uzimaju se otisci i kreće se u izradu fiksnog mosta koji se pacijentu dan nakon fiksira. Nakon 6 mjeseci, kada završi proces oseointegracije, takav rad se mijenja trajnim mostom.

Ono što je pacijentima svakako najvažnije je da sam zahvat traje vrlo kratko, a nakon samo jednog posjeta oralnom kirurgu pacijent dobiva fiksni most i funkcionalne zube. Zahvaljujući iskustvu ugradnje više od 5.000 implantata godišnje, uspješno riješenim najzahtjevnijim slučajevima dentalne implantologije te certifikatima za rad s više implantoloških sustava, Marko Miličić, implantolog i oralni kirurg stomatološke poliklinike TIM DENT – Miličić, ubrajaja se među vodeće hrvatske implantologe.

Marko Miličić, implatolog stomatološke poliklinike TIM DENT Miličić

dr.med.dent. Marko Miličić, implantolog i oralni kirurg stomatološke poliklinike TIM DENT – Miličić

Ono što bih željela istaknuti je da All-on-4 nije metoda primjerena za ugradnju u svaku čeljust, jer postoji puno faktora koje uzimamo u obzir prilikom razmatranja odabira ove metode za svakog pacijenta individualno. U poliklinici TIM DENT – Miličić koriste se isključivo premium implantološki sustavi Nobel Biocare, Astra Tech i Implant Direct. Ovo su trenutno najkvalitetniji implantati na tržištu u Europi i svijetu za koje pacijent dobiva certifikat i garanciju.

Ukoliko imate pitanja obratite se stručnjacima stomatološke poliklinike TIM DENT – Miličić na čelu s vodećim hrvatskim implantologom i oralnim kirurgom dr.med.dent. Markom Miličićem na 01/38 22 937 ili na e-mail [email protected]

Priuštite si lijep i blistav osmijeh u samo jednom danu. Vjerujte mi da će se isplatiti.

Tekst: Tamara Žaja Miličić

Foto: TIM DENT – Miličić, Les Jay, Matthew HamiltonCarly Rae Hobbins (Unsplash)

Učitati još
Zatvori