Aplikacije za jednostavnije vježbanje

Natjerati se na vježbanje ponekad nije lako, a kada se sjetimo koliko vremena ćemo potrošiti samo na odlazak do teretane i povratak kući, ne računajući vježbanje, lako odustajemo. Na sreću, smartphone aplikacija za vježbanje na tržištu je mnoštvo, što uvelike olakšava vježbanje kod kuće. Tako svoj napredak možete, osim u ogledalu, pratiti i preko pametnog telefona, a koje aplikacije preporučujemo, pogledajte u nastavku.

jnj01

Užurbani način života vjerojatno je najčešća isprika za neaktivnost jer nakon napornog radnog dana samo poželimo leći u krevet i odgledati omiljenu seriju. Johnson & Johnson 7 minute workout aplikacija je koja nudi program za vježbanje za koji će vam biti potrebno sedam minuta, te zid i stolac kako biste mogli izvesti vježbe. Osim već ponuđenog redoslijeda, tu su i varijacije i nove vježbe koje možete kombinirati kako vama odgovara. Za vrijeme vježbanja možete gledati instruktora kako objašnjava svaku vježbu posebno, pratiti vrijeme ili pak kontrolirati playlistu. Aplikacija je dostupna za iOS i Android.

sworkit01

Još jedna aplikacija za ubrzane je Sworkit koji nudi nekoliko stilova vježbanja – snaga, kardio, yoga i istezanje, u vremenskim intervalima u rasponu od svega pet minuta do jednog sata. Također možete odabrati dio tijela na kojem želite raditi i posložiti program po vlastitoj mjeri. Za početnike i za one bez inspiracije, tu su već složene vježbe koje samo morate slijediti, što uz video objašnjenja i tajmer nije nikakav problem. Sworkit je besplatno dostupan za iOS i Android, uz mogućnost kupnje premium aplikacije s dodatnim funkcijama i vježbama.

nike01

Jedan od najpopularnijih sportskih brendova, Nike, osim kvalitetne i moderne odjeće za vježbanje kreira i aplikacije uz koje je fizička aktivnost jednostavnija. Osim aplikacije za trčanje, ovaj brend razvio je i fitness aplikaciju Nike+ Training Club. Preko 100 vježbi dostupno je putem ove aplikacije, a možete odabrati i cijeli program u trajanju od četiri tjedna koji će vas svakodnevno dovesti bliže cilju – gubitku kilograma, toniranju tijela ili povećanju snage. Isto tako, svaki tjedan naći ćete novu tjelovježbu, a aplikacija će pratiti vaš napredak putem NikeFuel bodova koji se automatski sinkroniziraju na vaš profil. Ova aplikacija također je besplatna i dostupna za iPhone i Android korisnike.

charitymiles01

Posljednja aplikacija koju predstavljamo ne nudi video objašnjenja, posebne programe, niti nove vježbe. Radi se o aplikaciji Charity Miles koja prati vaše trčanje, hodanje ili vožnju biciklom te za svaku pređenu milju putem sponzora donira novac u dobrotvorne svrhe. Sve što trebate učiniti je skinuti aplikaciju, odabrati udrugu kojoj želite donirati i krenuti s aktivnosti. Za svaku milju hodanja ili trčanja donirate 25¢, dok za vožnju biciklom donirate 10¢ po milji. Od jedne aktivnosti nećete spasiti svijet, ali malo po malo i vaš doprinos može se pretvoriti u lijepu svotu, a možda vam baš pomoć drugima posluži kao motivacija.

Foto: Johnson & Johnson 7 minute workouts, Sworkit, Nike

0