Vrijeme je za afterwork druženje u Louie Cafe & Kitchenu

louieafterwork9

Prijedlog za provjereno fantastičan doručak u Zagrebu donijeli smo vam čim je Louie Cafe & Kitchen otvoren početkom ožujka u Novoj vesi 19. No Louie je od početka bio zamišljen kao puno više od toga, mjesto za opuštena druženja u bilo koje doba dana, gdje gost ima priliku odabrati nešto fino s jelovnika, upariti to s čašom vina ili koktelom i zaboraviti na stresan dan.

louieafterwork2

Crostini

louieafterwork1

Meat & Cheese

Upravo je ta atmosfera nešto čime se izdvaja od ostatka ponude. Nepretenciozan, no pažljivo sastavljen jelovnik s nevelikim brojem jela od kvalitetnih sastojaka, iznimno pristupačne cijene, fina pića malih proizvođača i pomno kreirana playlista stvaraju neformalan ‘business casual’ ugođaj uz najbolju moguću uslugu. Sam koncept afterwork druženja u večernjim satima nastavlja se na ovu filozofiju, iako to ne znači da u Louie Cafe & Kitchenu ne možete uživati u poslovnom ručku s klijentima ili brunchu vikendom (doručak će uskoro biti rezerviran samo za subotu i nedjelju).

louieafterwork14

Ručno rađeni Pacheri s jadranskom tunom i wasabi-sezamom, Pipe Rigate s jadranskim kozicama i pangritatom s pistacijama

louieafterwork16

Ručno rađene Pipe Rigate s jadranskim kozicama i pangritatom s pistacijama

Minestrone Primavera

Minestrone Primavera

Mi smo isprobali nekoliko stvari s novog jelovnika na kojem uistinu ima ponešto za svakog. Crostini ili birani mesni i sirni zalogaji koji se grickaju uz čašu vina, sendviči od domaće foccacije, prava proljetna minestrone juha, ručno rađena tjestenina i salata s grillanom piletinom za one kojima se jede nešto lagano te burgeri i odresci za posebno gladne. Naravno, obrok ćete s guštom moći zasladiti desertom, čokoladnom tortom bez brašna ili jogurt ‘cheesecakeom’. A što se još krije na jelovniku možete isprobati već od danas!

louieafterwork13

Grilled Chicken Salad

louieafterwork11

Hanger Steak (Dry-aged Black Angus)

Pićima je posvećena posebna pažnja, odabirani su mali proizvođači, vinarije kao što je primjerice hrvatska Saints Hills Winery i distilerije kako bi uz birane delicije s jelovnika mogli uživati u finom koktelu ili samo čaši kvalitetnog vina. Kao relativno novo mjesto na gastro karti Zagreba, Louie polako počinje zauzimati čvrstu poziciju mjesta koje ima jako puno toga za ponuditi i zato mu se rado vraćamo u svako doba dana.

louieafterwork6

Reynac (mlado vino s cognacom), Red&fresh G&T, Mimosa, Tom Collins, Gin Rose Lemonade

louieafterwork8

Gin Rose Lemonade, Red&fresh G&T

louieafterwork5

louieafterwork4

Foto: Rajna Raguž (RRVizual)

0