Viseći sukulenti u koje smo se zaljubili na prvi pogled

Viseći sukulenti u koje smo se
zaljubili na prvi pogled

Sukulenti su jedni od najomiljenijih biljaka, što zbog svojeg relativno lakog uzgoja, a što zbog predivnih mesnatih listova koji katkad tvore prave male cvjetne kreacije. Kod nas može kupiti doista mnogo vrsta ovih predivnih biljaka. Od onih uobičajenih do onih rijetkih i neobičnih koji uvijek svu pažnju usmjere na sebe. Sada kada ste već nabavili sve sukulente za svoje male teglice na prozorima, vrijeme je da se bacite na one viseće. Ovo su viseći sukulenti u koje smo se zaljubili na prvi pogled i odmah nabavili po jedan primjerak.

Briga o sukulentima

Sukulenti su relativno jednostavni za uzgoj, vole sunce i sunčana mjesta, a dovoljno ih je jednom tjedno uroniti u teglicu s vodom kako bi sami upili dovoljne količine vode koja im je potrebna za rast i razvoj. Redovitom prihranom u ljetnim mjesecima do zime će očvrsnuti pa se nećete morati puno stresirati oko njih.

Hoya ili voštani cvijet

Hoye su idealni viseći sukulenti koji trebaju puno svjetlosti, ali ono ne mora nužno dolaziti od sunca. Ljeti ga dobro zalijevajte i gledajte kako raste.

Sedum morganianum

Sedum morganianum još se naziva i magarčev rep. Podrijetlom je iz Meksika i jako voli sunce. Njega treba rjeđe zalijevate najbolje jednom u dva tjedna. Ako je sretan može proizvesti i lijepe crvene cvjetove.

Senecio rowleyanus 

Senecio rowleyanus  kod nas je poznata i pod nazivom krunica jer na krunicu doista i podsjeća. U prirodi je puzajuća, no savršeno će padati iz visećih tegli i tako unijeti šarm u svaki interijer.

Ceropegija woodii

Ceropegija woodii popularna je viseća biljka upravo zbog svojih rozih listova. Super je što može rasti u zatvorenom i na otvorenom, a potrebno joj je samo dovoljno svijetla. Ovu biljku zalijevate tek kad joj se tlo dobro osuši.

Učitati još
Zatvori