Jedan jastučić, dva lica. Kako dekorirati svoju sobu uz nekoliko praktičnih savjeta

Jedan jastučić, dva lica. Kako dekorirati svoju sobu uz nekoliko praktičnih savjeta

Jastuci imaju dugu tradiciju u uljepšavanju prostora i stvaranju opuštajuće atmosfere. Znak su prestiža i luksuza koji često vidimo na slikama poznatih svjetskih hotela i vila. Poslagani savršenim redoslijedom ili pak u nepovezanim slojevima, dekorativni jastučić idealno je osvježenje za staru sofu. Danas su dostupni u svim veličinama, oblicima, materijalima i bojama. Uz set novih jastučnica ili jastuka vaša soba dobiti će novo osvježenje i učiniti ju udobnijom za odmaranje i druženja. Donosimo vam nekoliko savjeta kako odabrati idealan jastuk koji će se uklopiti u vaš interijer. Zavirite na ovaj zanimljivi profil i pronađite svoju inspiraciju!

Back to basics

Ako ste se bacili u renoviranje ili dizajniranje svoje sobe razmislite o godišnjem dobu. Dašak osobnosti unesite u svoj dom neobičnim kombinacijama tekstura i boja. Jastučnice se brzo i lako mijenjaju, stoga ćete u tren vašem prostoru dati novi izgled. Ukrasni jastuci odlična su investicija. Uz nekoliko komada različitih boja i materijala, mijenjat ćete izgled svoje sobe ovisno o godišnjem dobu.

Sezonsko dekoriranje uz boje i teksture

Sofisticirani dizajn postići ćete pomoću svijetlih neutralnih boja koje su idealne za ljeto i proljeće. Meke tkanine u kombinaciji sa lanom i svilom idealne su za prve zrake proljetnog sunca ili bijeg od ljetne žege. Ukoliko želite biti originalniji, unesite dašak Bliskog istoka tako da ubacite jastuke s ornamentom u jarkim bojama. Cozy zimski ugođaj ili pak jesenski postići ćete toplijim tonovima, kariranim uzorcima u kombinaciji s baršunom, umjetnim krznom i pletivom. Ako je  prostor monoton i prevladavaju neutralne nijanse ovo je odličan način da se poigrate i unesete paletu boja u obliku jastučića svuda po prostoru. Razbacajte ih po krevetu ili ih posložite na hrpu u kut. Male promjene pomoći će vam da svoj prostor oživite u duhu sezone.

Zaboravite igru na sigurno i odaberite uzorke

Neka pogled na vašu sofu i krevet bude pravo vizualno iskustvo. Ne morate biti profesionalni dizajner ili fotograf da prepoznate idealan kutak za savršenu fotku. Novu dimenziju svome prostoru dajte uz jarke cvjetne uzorke, geometrijski print, orijentalni dizajn, mono grafike ili pak klasične prugice. Veličina jastuka ovisi o tome gdje ih stavljate. One većih dimenzija iskoristite za ležerna druženja i sjedenje na podu. Okrugli ili kvadratni oblici odlično se slažu na sredinu kauča, dok ovalni oblici mogu poslužiti kao naslonjač za ruke uz bok.

Foto: Instagram

Tekst: Mariam Al Gergawi

Učitati još
Zatvori