Ubaci i ispeci: najslasniji biskviti

Ubaci i ispeci: najslasniji biskviti

Biskviti su podcijenjeni desert iako nedostatak kreme u njima ne mora značiti nedostatak užitka. Za sve lijene sladokusce i ljubitelje biskvita, danas donosimo tri odlična recepta zbog kojih ćete zaboraviti na kremu i preljev i uživati u jednostavnosti sočnog biskvita kojeg ste sami ispekli. Najbolji dio: sve što trebate je ubaciti sastojke u zdjelu, dobro ih promiješati i ispeči. Savršeni desert za popodnevnu kavu kojeg ste spremili sami uz minimalno truda, bez puno nereda i velike hrpe prljavog suđa.

BROWNIE KOLAČ S UMAKOM OD KARAMELE (Salted Caramel Brownie)

Salted Caramel Brownie

@theannaedit

Brownie je zasigurno najpopularniji biskvit, a jedina bolja verzija ovog kolača od one gdje je serviran s kuglicom sladoleda od vanilije je ako smjesom prije pečenja prošarate umak od karamele. Na svom Youtube-u kanalu The Anna Edit, blogerica Anna je podijelila ovaj recept sa svojim mnogobrojnim pratiteljima i izazvala bujicu komentara oduševljanja što na internetu nije toliko česta pojava. Ovaj brownie recept ih je zavrijedio.

Za ovaj recept trebat će vam 150 grama tamne čokolade i 150 grama neslanog maslaca koje ćete zajedno otopiti na pari. Nakon toga u smjesu dodajte  250 grama sitnog šećera, 3 jaja, 1 žličica i 100 grama običnog brašna. Izlijte u srednje veliki protvan i prošarajte smjesu sa 150 grama (ili više) umaka od karamele koji možete pronaći u dm drogeriji. Posipajte malo morske soli i pecite 25 minuta na 180 stupnjeva.

VEGANSKI KRUH OD BANANE (Banana Bread)

Ime ove slastice vrlo vjerojatno će izazvati skeptične poglede kod mnogih jer skepticizam prema veganskoj hrani je još uvijek jak, a ni kruh od banane, iako u svijetu jedan od omiljenijih jednostavnih biskvita, u Hrvatskoj nije poznata i popularna slastica. No, sve što trebate je isprobati ovaj recept i u njemu ćete osim deserta koji će se odlično slagati s čajom i kavom, pronaći i nov omiljeni slatki i zdravi doručak.

U velikoj posudi zgnječite četiri zrele banane čija je kora ispunjena smeđim točkama. Dodajte dvije žlice mljevenih lanenih sjemenki, 60 mililitara bademovog mlijeka, 60 mililitara kokosovog ulja, 2 žličice ekstrakta od vanilija i dvije velike žlice javorovog sirupa koji možete zamijeniti agavinim sirupom ili medom. Dobro promiješajte i dodajte suhe sastojke: 50 grama zobenih pahuljica, jednu žlicicu sode, pola žličice praška za pečenje, pola žličice morske soli  i 210 grama integralnog brašna.

Ako ovaj jednostavan desert želite pretvoriti u malo dekadentniju poslasticu, u smjesu dodajte nasjeckanu tamnu čokoladu, svoje omiljene orašaste plodove ili prstohvat cimeta i muškatnog oraščića.

KOLAČ OD LIMUNA (Lemon Drizzle Cake)

Ovaj klasični britanski desert servira se uz popodnevni čaj. Iako naizgled običan, ovaj biskvit izvrstan je u svojoj jednostavnosti zahvaljujući velikodušnoj količini maslaca i šećera. Sve što trebate je u veliku zdjelu dodati 225 grama šećera, 225 grama sitnog šećera, 275 grama brašna za dizana tijesta, 1 žličica praška za pečenje, četiri jaja, četiri žlice mlijeka i naribana korica od dva limuna. Izmiksajte i pecite 40 minuta na 180 stupnjeva nakon čega ćete biskvit preokrenuti, izbosti i staviti jednostavnu glazuru za koju sve što trebate je pomiješati sok od dva limuna s 150 grama kristalnog šećera.

 

Tekst: Ela Jarni

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori