Stiže nam novi način na koji ćemo pregledavati Instagram Storiese

Možda ste posljednjih dana ili tjedana primijetili kako vam feed na Instagramu izgleda drugačije, s trakom za Instagram Stories koja je sada pretvorena u dva reda. Značajka je to koja se započela testirati još u svibnju, na pojedinim profilima američkih korisnika ove društvene mreže, a čini se da ju sada polako dobivamo svi.

I tu priča tek počinje, jer je u procesu testiranje još veće promjene u svijetu Instagram Storiesa. Kako su neki korisnici već primijetili, ispod trake sa Storiesima koja je sada u dva reda pojavljuje se oznaka ‘See all stories’, a ako se klikne na nju, otvara se zaseban ekran pun Instagram Storiesa.

Novitet je to na koji se Instagram odlučio zbog velike popularnosti koju Storiesi uživaju diljem svijeta, a budućnost koja nam slijedi mogla bi biti takva da čim otvorimo ovu društvenu mrežu vidimo upravo pregled Storiesa, a ne klasičan feed po kojem smo navikli skrolati. To znači da će Instagram svoj fokus sve više seliti s klasičnog feeda na Storiese, a potvrđuje to i njegova roditeljska kompanija Facebook, koja je više puta izjavila kako su Storiesi na putu da preuzmu glavnu ulogu od feeda kao primarno mjesto za društvenu interakciju.

Foto: Instagram

0