Zanimljive shopping adrese u Dubrovniku

dubrovnik1

Unatoč tome što je svjetska turistička top destinacija, Dubrovnik je još uvijek ‘slab’ kada je riječ o popisu modnih adresa za kvalitetni shopping. No, u zadnje vrijeme sve se više otvaraju neki novi concept dućani gdje se mogu kupiti kvalitetni proizvodi hrvatskih modnih i produkt dizajnera, kao i svjetskih brendova, a koji su po rangu kvalitete proizvoda na tragu onoga što Dubrovnik u svojoj suštini jest.

RDcode torbe

Shopping adrese izdvojila je Renata Debeljak

Nipošto ne onaj masovni, već onaj koji više teži kvaliteti, a ne kvantiteti, i u koji dolaze gosti koji nisu u Dubrovniku tek u prolazu, s kruzera ili zato što ga smatraju isključivo ‘King’s Landingom’ već znaju cijeniti istinsku kvalitetu Grada. Pokušali smo izdvojiti nekoliko kvalitenih dubrovačkih adresa za kupovinu (što ne znači da ih nema i više), no ove su naravno naš odabir i namijenjene su urbanim, kozmopolitskim i estetski nastrojenim kupcima.

Concept Store Kawa

Concept Store Kawa

CONCEPT STORE KAWA

Na 109 kvadrata ovog concept dućana u Hvarskoj ulici 2 na dubrovačkim Pločama u neposrednoj blizini tvrđave Revelin, mogu se kupiti neki od najkvalitetnijih proizvoda s potpisom hrvatskih dizajnera, od odjeće, nakita, produkt dizajna, kozmetike, keramike, predmeta od drveta do gastrodelicija i pića.

Concept Store Kawa

Od modnih imena se izdvaja Hippy Garden, od keramike riječki brend ‘Marinski Heartmades’ u vlasništvu Marine Marinski čije šalice za kavu obožavamo, ali i sve što Marina radi počevši od nakita, zdjelica, teglica za cvijeće do šalica. Na policama Kawe naći ćete i gotovo pa skulpturalne zdjele od drveta brenda ‘Woodoir’ zagrebačke produkt dizajnerice Sanje Rotter. 

kawa1

Kawa je za sada jedini concept store u Hrvatskoj gdje se mogu kupiti torbe RDcode, od kojih su neke inspirirane starinskim vratima širom svijeta, među kojima su i ona crkve sv. Roka u Dubrovniku.

RDcode torbe

RDcode crna rebrasta oversized torba

CONCEPT STORE PORTRAIT

Iako je naziv ‘Portrait’ postao od ovoga ljeta sinonim za jedan od najboljih i najluksuznijih restorana u Dubrovniku, ali i u Hrvatskoj pod chefovskom palicom vrhunskog Jeffreya Velle, prije nego se uđe u bistro i restaurant, ulazi se u odličan concept store.

dubrovnik-shopping-portrait-1

Ovdje se prodaju majice koje je posebno za ovaj dućan dizajnirao modni dizajner Matija Čop te sunčane naočale s njegovim potpisom. Tu se može kupiti i vrhunski nakit Nenada Sovilja.

dubrovnik-shopping-portrait-2

DUĆANI BORZA GRUPE

U čak dvanaest dućana Borza grupe od kojih ih je nekoliko na atraktivnim lokacijama na Stradunu i nasuprot Kneževa dvora, mogu se kupiti proizvodi svih najpoznatijih svjetskih brendova u kategoriji satova, sunčanih naočala, cipela, modnog nakita, modnih dodataka i kožne galanterije, putnog programa, širokog asortimana modnih proizvoda do pisaćeg pribora. Ovo je nezaobilazna modna adresa ako želite kupiti modne proizvode i detalje vrhunske kvalitete. Više na službenim stranicama.

ART GALERIJA TURQWISE

U Getaldićevoj ulici 3 nalazi se galerija ‘Turqwise’ u vlasništvu poznatog grafičkog dizajnera i umjetnika Pera Mrnarevića. To je adresa gdje se mogu kupiti vrlo kvalitetni suveniri osmišljeni na moderan način, ali u sebi ipak imaju utkanu dubrovačku tradiciju.

dubrovnik-shopping-turqwise-2

Riječ je o majicama, platnenim torbama sa duhovitim porukama, nakitu, te magnetima u obliku slikarskih tuba koji kod većine kupaca izazivaju posebno oduševljenje, jer su vrlo prepoznatljivi za brend Turqwise te vrlo pomno i originalno osmišljeni.

I naravno, na njima je tirkizna boja, prepoznatljiva za sve proizvode s potpisom ‘Turqwise’. Nezaobilazna adresa ako želite sebi i dragim ljudima kupiti uistinu kvalitetan suvenir iz Dubrovnika.

Art Galerija Turqwise

CONCEPT STORE DUCHKAS

Concept store ‘Duchkas’ otvoren je početkom ovog ljeta i ponudu ovog dućana čini isključivo hrvatski dizajn. Nalazi se u Ulici od Pustijerne kod tvrđave Sv. Ivana, a samo neki od brendova koji se nalaze na policama ovog concept storea su i Yedro, Gloopy, Croots, Perleraj, S7…

dubrovnik-shopping-duchkas

MARIA STORE

Dućan ‘Maria store’ u Ulici sv. Dominika već je gotovo deset godina jedan od najekskluzivnijih multibrendovskih trgovina u Hrvatskoj te prvi luksuzni concept butik. Ima dubrovačku i zagrebačku adresu. U ponudi se nalaze kolekcije najslavnijih i najchic svjetskih modnih kuća poput  Azzedine Alaia, Celine, Saint Laurent, Givenchy, Lanvin, Balenciaga, Valentino, Chloe, Maison Martin Margiela, Rick Owens, Stella McCartney…

dubrovnik-shopping-maria-store

Imaju i najnoviju ponudu nekih od najpoznatijih accessories brandova kao što su Tom Binns, Erickson Beamon, Vicki Sarge, Gianvito Rossi, Faliero Sarti, M2Malletier i Maison Michel.

CORAL CONCEPT STORE

U Nalješkovićevoj 3 nalazi se galerija i radionica Coral Concept Store. Riječ je o poznatom dućanu luksuznog i unikatnog nakita izrađenom od jadranskog koralja, bisera, dragulja i plemenitih metala za koji dizajn potpisuje Vittorio Ceccarini. Galerija se nalazi u restauriranoj palači iz 17. stoljeća, a u nju možete detaljnije zaviriti ovdje.

dubrovnik-shopping-clara-jewels

DUĆAN MICHAL NEGRIN

Nakit i odjeću viktorijanskog štiha s potpisom izraelske dizajnerice Michal Negrin vole kupci sa svih strana svijeta. Njezin dućan na samom Stradunu još je jedna nezaobilazna modna adresa u Dubrovniku.

Tekst: Renata Debeljak

Fotografije: RDcode, Concept store Kawa, Duchkas concept store, Maria store i Marko Mihaljević

0