Ručak s Dolca u bistrou Pod Zidom

Ručak s Dolca u bistrou Pod Zidom

podzidom6

S obzirom na to da se nalaze u neposrednoj blizini Dolca, u ulici Pod zidom, ne iznenađuje da istoimeni wine bar & bistro u svoju dnevnu ponudu uvrštava najsvježije namirnice s ove zagrebačke tržnice. Dolac je chefu Nikoli glavna inspiracija kod sastavljanja jelovnika, a tako je nastao Ručak s Dolca – iz druženja s kumicama svakog radnog dana rano ujutro.

podzidom3

Fregola sarda s kozicama (jadranske kozice, bisque, dimljena paprika, chilly, svježi začini)

Ovisno o ponudi toga dana, kuha tri različita ručka pri čijoj se pripremi vodi jednostavnošću. Uz kvalitetu i svježinu osnovne namirnice te dodatkom ponekog egzotičnog začina nastaju novi i zanimljivi okusi. Tu su i fine proljetne povrtne juhice, rižota, mesne i riblje delicije – ponešto za svaki ukus u pauzi za ručak.

podzidom8

Minestrone povrtna juha (sezonsko povrće s tržnice Dolac, pesto od rikole i badema, parmigiano reggiano, tubettini)

Uz Ručak s Dolca, Bistro Pod Zidom nudi i sezonski a la carte menu, koji je osmišljen kombinirajući sezonski svježe namirnice te se u skladu s njima i mijenja.

A ako ste samo za brzinski zalogaj uz čašu vina, ovaj wine bar nudi menu Uz vino i društvo na daskama za dijeljenje, idealan uz butelju vina i dobro društvo. U ponudi su daske sa sezonskim tapasima, daska s domaćim sirevima i NY style daska s legendarnim pastrami sendvičem i slidersima posluženim uz triple cooked krumpiriće i BBQ umak. Na izbor uz to je više od 50 vrsta vina na vinskoj karti!

podzidom1

Pačja prsa (umak od soje i meda, pire od mrkve i đumbira, prženi stakleni rezanci)

Pod Zidom Bistro & Wine Bar čeka vas na adresi Pod zidom 5.

Marokanska janjeća koljenica (ras el hanout, korijander, prženi bademi, jogurt s mentom, cous cous)

Marokanska janjeća koljenica (ras el hanout, korijander, prženi bademi,
jogurt s mentom, cous cous)

podzidom4

Sezonski rižoto (bob, šparoge, grana padano, prah od pršuta, carnaroli riža)

podzidom5

Tatarski od volovog srca (70g ručno kosanog junećeg srca, žumanjak, 13 vrsta začina, tost, maslac)

podzidom7

Tataki jadranska palamida (svježa jadranska palamida, ukiseljeni đumbir, mrkva, rotkvica, soja umak)

Učitati još
Zatvori