Najljepša svjetska ruta za putovanje vlakom nalazi se u Švicarskoj, a zimi izgleda posebno čarobno

@benjaminsavary

Možda je zlatno doba željeznice bilo u dvadesetim godinama prošlog stoljeća, ali putovanja vlakovima su ponovno u modi. Naime, danas postoje mnogi luksuzni vlakovi koji nude puno više od samog putovanja do odredišta, o čemu smo nedavno pisali. U njima ćete doživjeti šarm nekih prošlih vremena dok istovremeno putujete različitim dijelovima svijeta i uživate u pogledu na krajolik.

Vlak Glacier Express

Kad je zima u pitanju, Švicarska je nepogrešiv izbor, a predivna priroda prekrivena snijegom prizor je koji ostavlja bez daha. Jednu od najpoznatijih i najljepših ruta na svijetu zato svakako vrijedi obići vlakom, pogotovo u zimskim mjesecima.

@swisstravelsystem

Iz vlaka Glacier Express koji povezuje St. Moritz i Zermatt možete uživati u prizorima kao s razglednice i to osam punih sati. Prosječna brzina vlaka je 30 kilometara na sat pa je Glacier Express poznat kao najsporiji brzi vlak na svijetu. Prolazi kroz 91 tunel i prelazi preko 291 mosta, uključujući i Landwasser Viadukt.

@eventyr

Na raspolaganju su vam standardne putničke klase (prvi i drugi razred), a sredinom ove godine uveli su i putovanje u Excellence Classu. Luksuzni Excellence vagon ima prozore koji se protežu od poda do vrha vagona, a sjedala su postavljena jedno nasuprot drugoga pa svi putnici mogu nesmetano uživati u spektakularnom pogledu na švicarske Alpe i nizine. Osim prekrasnog uređenja samog vagona, u cijenu je uključen i menu od pet sljedova, šampanjac i vino.

@justmovedtoswitzerland

Stoga, ako tražite ideju za zimski odmor iz snova, najljepša željeznička ruta na svijetu svakako je dobar izbor. Više informacija možete pročitati ovdje.

Foto: Instagram

0