Jedna od najljepših uvala koje smo vidjeli u posljednje vrijeme

@finduslost

Ako planirate svoju bucket listu svih onih mjesta koja biste trebali posjetiti barem jednom u životu, na popis obavezno stavite Verdon Gorge.

Ime je to kanjona rijeke na jugoistoku Francuske (Alpes-de-Haute-Provence) koji se smatra jednim od najljepših u Europi. Dug je otprilike 25 kilometara i dubok 700 metara, a formirala ga je rijeka Verdon, koja je nazvana po svojoj zapanjujuće tirkizno-zelenoj boji. Naravno, poznati lifestyle blogeri često njenu ljepotu naglase filterima, no ako se nas pita, uopće nema potrebe, jer boja rijeke impresivna je i bez dodatne obrade.

@aroundtheworldmm

Postoji taj jedan kadar koji svi svjetski putnici vole fotografirati kada se nađu ovdje, a zbog blizine francuskoj rivijeri, mjesto je zbilja popularno i rado posjećeno od strane turista. Posjetitelji se ovdje mogu voziti i iz različitih kuteva diviti kanjonu, iznajmiti kajake i ploviti rijekom ili čak planinariti.

Još jedna zanimljiva informacija o ovom čarobnom mjestu jest da se Verdon Gorge često opisuje kao drugi najveći kanjoj na svijetu, odmah nakon američkog Grand Canyona.

@alex_fikota_24

@rudymelo

Foto: Instagram

0